Det sidste års tid har der (traditionen tro) været en masse rygter om ny Apple-hardware. Blandt de mere spændende ting er rygtet om en stor iPad Pro med en skærm på 12,2 tommer, og mulighed for at kunne afvikle OS X samt rygtet om en ny MacBook Air med en trykfølsom skærm på 12 tommer.

En tanke jeg har fået er, om der mon i virkeligheden er tale om, at de to ting er det samme ene produkt? I hvert fald lyder en ultra tynd MacBook med trykfølsom skærm ret meget som en iPad, der kan afvikle OS X. Om man så vil kalde den en computer eller en iPad, er nok et temperamentsspørgmål - og sikkert også kilden til forvirringen om at der er to produkter på vej.

Jeg tror, at der kun er ét nyt produkt på vej, men at kilderne til oplysningerne om en ny MacBook henholdsvis en ny iPad har tolket de samme ting i hver sin retning. Har man iPad-brillerne på at en 12 tommer trykfølsom skærm selvfølgelig et tegn på en stor iPad. Har man MacBook-brillerne på er en enhed der kan afvikle OS X selvfølgelig en MacBook. Muligheden for at der er tale om en forveksling er i hvert fald til stede.

Spørgsmålet er så bare, hvilket af de de to produkter, der er tale om. Er det en stor iPad eller er det en MacBook med trykfølsom skærm? Eller er det måske ligefrem en blanding, og altså en helt nyt kategori hos Apple? Det værste er næsten, at alle tingene giver mening.

Jeg ville i hvert fald elske en enhed med trykfølsom skærm der kunne afvikle OS X såvel som iOS og som kunne tilknyttes en mus og tastatur efter behov. iOS og OS X skal ikke smelte sammen, da de har hver deres styrker, men at kunne afvikle begge dele på den samme ene enhed ville være en rigtigt sart træk fra Apples side. Selvom det selvfølgelig ville kanabilisere voldsomt på deres egne produkter.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.