Der florerer rygter om at Nike har droslet ned for udviklingen af deres FuelBand. Hele holdet af ingeniører skulle være sagt op. Nike har lidt kryptisk meldt ud, at de vil blive ved med at sælge FuelBand i en overskuelig fremtid og blive ved med at forbedre den tilhørende app. En udmelding der nok mest kan tolkes som snakken udenom - ellers kunne Nike jo bare have afvist rygterne.

Det pudsige er timingen. Stort set alle andre mener at hardware som FuelBand er fremtiden. Rygterne om at Apple er på vej med noget tiltager eksempelvis nærmest dag for dag. Der spekuleres derfor i, at hele Nikes hold er gået over til Apple, hvor de skal hjælpe med at få iWatch helt på plads. To tidlige folk hos Nike er bekræftet hos Apple allerede sidste år.

Apple og Nike har samarbejdet i et årti

Nike og Apple har meget tætte bånd. Apples direktør, Tim Cook, har siddet i bestyrelsen for Nike i ni år og er i øvrigt en ivrig bruger af FuelBand. I 2006 lancerede Apple og Nike i fællesskab Nike+iPod og Nike var nogle af de første til at understøtte iPhone 5s' motion coprocessor.

Så det er slet ikke utænkeligt at Nike og Apple er blevet enige om at det fremover er i Apple-regi at hardwareudviklingen skal ligge. Det er heller ikke utænkeligt at iWatch's fitnessfunktioner bliver koblet ekslusivt til Nike - netop som vi så med Nike+ og iPoden.

Det vil være en langt bedre strategi for Nike at opgive egen hardware og blive eksklusiv Apple-partner fremfor at tage kampen op mod Apple ved at holde live i FuelBand. Nikes ide med FuelBand har jo også hele tiden været dels at sælge flere sko samt at få loyale kunder. Det kan ligesågodt foregå via Apples iWatch som egen hardware - specielt hvis Apples tilføjer nye muligheder og kontakt til flere brugere.

Er der hold i rygter og spekulationer vil iWatch altså blive et delvist samarbejde mellem Apple og Nike, hvor Apple står for hardwaren og Nike for en tilhørende fitness-app.

Om FuelBand: Nike+ FuelBand er en aktivitetstracker man bærer om håndleddet. Den gør det muligt, via en tilhørende iOS-app, at hold stye på ens fysiske aktivitet i løbet af dagen.

Scroll ned for at se kommentarer