Hvis dit trådløse netværk ikke har virket ordentligt på det seneste kan det være fordi du bruger Googles Chromecast. Hvis ikke du ved hvad Chromecast er så er det groft slags Google pendant til Apple TV.

Det har vist sig at der er en fejl i Chromecast-softwaren så Googles enheder kan lægge et trådløst netværk helt ned. Fejlen ligger i kommunikationen mellem forskellige Cast-enheder på ens net. Det kunne være en Android-telefon og en Chromecast. Normalt sendes der en datapakke hvert 20. sekund for at holde kontakten mellem enhederne åben. I en nylig firmwareopdatering har der indsneget sig en fejl så der i visse tilfælde bliver afsendt over 100.000 datapakker på samme tid. Når denne trafik går gennem Wi-Fi-routeren kan det få den til at blive meget langsom eller endda crashe helt.

Det er ikke kun selve Chromecast-donglen der er ramt. Alle produkter med indbygget Chromecast er berørt at fejlen. Det vil sige at den rammer højttalere, TV-enheder med mere.

Google har udsendt en opdatering til Android og det anbefales at få opdateret alle enheder, såvel som ens router, hvor man anvender Chromecast for at få løst problemet.