Japan Display er en af de producenter, der er i spil som leverandør af skærme til den kommende iPhone. De har netop præsenteret deres 2. generation "Pixel Eyes" LCD-skærme, med et par interessante nyheder.

Ved brug af nye materialer og en ny sensorstruktur er det blandt andet lykkedes Japan Display at gøre kanten omkring skærmen mindre. Helt præcist er den formindsket fra 0,8 mm til 0,5 mm, det vil sige med 0,3 mm. Til sammenligning har almindeligt kopipapir en tykkelse på omkring 0,1 mm. Så det svarer altså til at skærmpanelet nu er blevet 6 ark kopipapir mindre, hvis man tæller begge sider med.

En anden ny ting er, at skærmen nu kan betjenes med våde fingre. De nuværende iPhones (og Apple Watch) virker ikke ret godt, hvis der kommer vand (eller sved) på skærmen, da vandets kapacitive egenskaber forstyrrer touch-sensoren. Det skulle altså være løst med den kommende generation skærme.

Sidst men ikke mindst har den nye generation skærme en bedre sortvisning. Netop sortvisningen er en af LCD-teknologiens største problemer, da LCD-skærme virker ved en konstant tændt baggrundsbelysning.

Masseproduktionen af disse nye skærme skulle starte i dette kvartal, der er dog endnu uvist om Apple vil benytte dem, eller om Apple får skærme fra en anden producent. Der har dog tidligere vært rygter om, at Apple har investeret et milliardbeløb i ny produktionskapacitet sammen med netop Japan Display.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.