AppleNApps spekulerer i, at Apple udover den almindelige iPhone 5 er på vej med en iCloud iPhone uden (ret meget) fysisk lagerplads. Det skulle gøre den til et billigt alternativ til den rigtige iPhone 5. Den skulle kunne fås for omkring 2.000 kr uden binding.

Der skulle være tre uafhængige kilder, der alle bekræfter oplysningerne. Ifølge rapporten vil iCloud iPhonen være bygget på mange af de komponenter, der i dag anvendes i iPhone 4. Hovedforskellen er at der er meget mindre lagerplads. Ideen er nemlig at man streamer sit indhold fra skyen frem for at have det liggende på iPhonen. Det vil gøre iCloud iPhonen unik på markedet og samtidig gøre iPhonen tilgæengelig for en bredere kundegruppe - på grund af prisen.

Det er ikke noget nyt, at Apple tilbyder et prisbilligt alternativ til deres nyeste iPhone. Det plejer bare at være sidste års model, eventuelt med lidt mindre lagerplads. I år har der dog været flere rygter om, at Apple ville lave en ny prisbillig model, der altså er konstrueret til formålet og ikke bare er sidste års model. iCloud iPhonen kunne derfor sagtens være et godt bud.

Der er dog en meget vigtig ting, der taler i mod dette. iCloud er først og fremmest en synkronisering- og ikke en streamingservice. Hele ideen med iCloud og de nye iTunes-funktioner er, at iCloud skal fungere som backup samt være med til at holde ens enheder synkrone hvad angår dokumenter, kalenderaftaler etc. Selv med iCloud aktiveret ligget alt indhold altså stadig på ens iPhone.

Apple kan selvfølgelig have skjulte planer om at gøre iCloud mere streaming-baseret, men spørgsmålet er, om mobilnetværkerne overhovedet er gearet til den belastning.

Det forventes, at Apple præsenterer iPhone 5 til september, og hvis der kommer en iCloud iPhone, så er tidshorisonten nok den samme.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.