I England er der blevet fremlagt et lovforslag, der skal tvinge Apple til at indbygge en bagdør i folks iPhones, så myndighederne kan få adgang til det private krypterede indhold. En kryptering Apple i dag ikke kan bryde fordi Apple ikke gemmer en krypteringsnøgle. Det vil lovforslaget i fald det blive vedtaget, tvinge Apple til at gøre. Myndigheder som eksempelvis politiet skal via Apples krypteringsnøgle kunne få adgang til indhold på folks telefoner. Det skriver The Telegraph. Alternativet er, at Apple helt dropper krypteringen.

Apple satser stort på folks ret til privatliv, og at indholdet på folks enheder er krypteret så kun de selv har adgang til det. Omvendt beskylder myndighederne Apple for at have skabt en sikker havn for kriminel aktivitet.

Lovforslaget er ikke offentligtgjort, men The Telegraph beskriver det som kontroversielt. Lovforslaget har støtte af premierminister David Cameron.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.