Den anden store retssag mellem Apple og Samsung er netop blevet afgjort i USA. Igen fandt dommeren at Samsung havde overtrådt Apples patenter. Juryen afgjorde, at Samsung har overtrådt tre af de fem patenter, som var involveret i sagen. I modsætning til den første retssag, hvor Samsung blev idømt at skulle betale en erstatning på over $1 milliard, slipper de dog denne gang noget billigere for deres overtrædelse. Juryen har bestemt at Samsung skal betale Apple $120 millioner svarende til næsten 650 millioner kroner.

De tre patenter, der var tale om var 647 “quick links”, '172 “automatic word correction” og '721 "slide to unlock". Det var først og fremmest det første, der blev dyrt for Samsung. Det kostede omkring $100 millioner, mens erstatningen for overtrædelse af '172 blev sat til $20 millioner og "Slide to unlock"-patentet til en erstatning på lige omkring $3 mio. Apples advokater har dog fundet en fejl i udregningen, hvorfor parterne skal mødes i næste uge og kigge på det endnu en gang.

Apple fik også en lille bitte en over næsen, for juryen mente at Apple havde overtrådt et enkelt Samsung-patent. For den brøde skal Apple betale Samsung $158.400 svarende til 850.000 kr.

Apple har udsendt følgende kommentar til afgørelsen: "Dagens kendelse styrker hvad domstole verden over allerede er kommet til frem til: At Samsung bevidst stjal vores idéer og kopierede vores produkter. Vi kæmper for at forsvare det hårde arbejde, vi lægger i elskede produkter som iPhone, som vores medarbejdere vier deres liv til at designe og levere til vores kunder."

Apple havde krævet $2 milliarder af Samsung, mens Samsung har argumenteret for at de kun skulle betale $40 millioner. Det endte så på $120 millioner. Samsungs erstatning til Apple svarer til at Samsung skal betale rundt regnet 30 kroner per solgt telefon i USA enhed til Apple.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.