Har du hørt om firmaet VoIP-Pal? De er med egne ord en af de teknologisk førende virksomheder i markedet for VoIP og har en del patenter relateret til teknologien. Ifølge deres direktør Emil Malak har de brugt mere end $17 millioner på udviklingen af deres teknologi, som dog aldrig rigtigt er blevet udrullet i praksis. Ifølge direktøren på grund af finanskrisen. Firmaet genererer derfor ikke nogen indkomst i øjeblikket.

Det håber de dog at få lavet om på i år. Ikke ved at lancere et konkret produkt eller tjeneste med ved at sagsøge Apple for patentbrud. Mens firmaet altså med egne ord har bekostet $17 millioner på udviklingen af en VoIP-teknologi, kræver de intet mindre end $2.836.710.031 af Apple. Hverken mere eller mindre. Tallet har de beregnet som 1,25% af Apples estimerede historiske profit på salg af iPhones, iPads og Macs. Det krævede beløb er 166 gange så stort som det de selv hævder at have brugt på udviklingen.

Direktøren forsikrer at firmaet ikke bare er endnu en patenttrold - en betegnelse for virksomheder der alene tjener penge på at opkøbe patenter og sagsøge andre for patentbrud - men at de er et reelt firma med en hensigt om at lancere et produkt på markedet. Det altså til trods for at de i øjeblikket ikke har andet end nogle patenter som de købte i 2013 liggende i skuffen. Han erkender at firmaet ikke har investeret i den teknologiske platform i mere end 10 år, men forsikrer om at der er foretaget væsentlige investeringer i beskyttelsen af den intellektuelle ophavsret. Med andre ord definitionen på en patenttrold, hvor jura er den væsentligste forretning.

Ud over Apple er der lagt sager an mod teleselskaberne AT&T og Verizon. Alle retssager kommer til at køre ved retten i Las Vegas.