Dommer Lucy Koh har besluttet, at den erstatning på $1 milliard som Samsung blev dømt til at betale Apple i USA i august sidste år, skal udregnes på ny, skriver Foss Patents.

De $600 millioner står ved magt, men de sidste $400 millioner, der er baseret på erstatningen for 14 Samsung-produkter, der overtræder Apples rettigheder, skal beregnes på ny. Årsagen er at de 14 produkter ikke alle sammen overtræder alle de omkring 12 patenter, som sagen drejede sig om, men kun nogle af dem. Juryen fastsatte oprindeligt én erstatning per produkt, uden at redegøre for hvor stor erstatning hver enkelt patentovertrædelse resulterede i. Det har Samsuns advokater nu klaget over, og dommeren har givet Samsung ret i, at der skal en ny beregning til for nogle af produkterne for at finde den endelige erstatning.

Som det ser ud nu er Apples sikret $600 millioner. Hertil skal lægges den sum, som den nye afgørelse kommer frem til (som før var $400 millioner), samt renter fra domsafsigelsen til betalingen sker. Retssagen har dog "kun" afgjort erstatningen frem til stævningen. Samsung skal også betale erstatning for den overtrædelse der er sket mellem stævningen og den endelige domsafsigelse (samt fremover). Den erstatning baseres på de aktuelle salgstal. Den endelige erstatning kan derfor ende med at blive lavere end $1 milliard, men den kan også blive højere.

Hvornår vi endelig får sat det endelige punktum i denne sag er der ingen der ved. Alle muligheder for appel og nye retssager bliver fulgt helt til dørs.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.