Er der nogen der har vind i sejlene er det Tesla, der producerer elbiler. Firmaet ejes af den karismatiske Elon Musk, der stiftede PayPal og ligedes står bag SpaceX, der vil gøre rumfart tilgængelig for almindelige mennesker. Musk minder på mange måder om saglige Steve Jobs, og måske det spiller en rolle for medarbejderne.

Tesla "stjæler" nemlig Apple-medarbedere på stribe, mens trafikken den anden vej er minimal. Det skriver Bloomberg. Således har Tesla gaflet mere end 150 ingeniører fra Apple. Mange af dem oplyser, at de finder Tesla mere interessante som arbejdsplads. Det rykker ganske enkelt mere på dette felt, der stadig er i sin vorden. Omvendt tilbyder Apple Teslas medarbejde en lønstigning på 60% samt $250.000 i ren bonus, hvis de skifter til Apple. Altså uden det store held.

Apple er den virksomhed, der leverer flest ingeniører til Tesla, og det har da også sat sit præg på Teslas biler, der er i en klasse for selv, og helt er styret uden om den generelle krise den amerikanske bilindustri befinder sig i. Tesla er et rendyrket Silicon Valley-projekt med alt hvad dette indebærer.