Dr. Raymond M. Soneira fra DisplayMate, der udvikler software til kalibrering af displays, og af mange anses for at være førende på området, har kigget nærmere på skærmen i iPhone 5. Vi kan lige så godt afsløre med det samme, at han er meget begejstret.

"iPhone 5 har en sand state-of-the-art-skærm - den er ikke perfekt, og der er masser af plads til forbedringer, men det er den bedste smartphoneskæm vi har testet til dato."

"Apple har underdrevet kvaliteten"

Soneira har foretaget en lang række dybdegående test, hvor han har sammenlignet kvaliteten på iPhone 5, iPhone 4 og Samsung Galaxy S3. Tidligere var skærmen i iPhone 4S fantastisk, men skærmen i iPhone 5 er signifikant bedre. Soneira mener endda, at Apple, meget ukarakteristisk, har underdrevet hvor meget bedre skærmen er blevet fra iPhone 4S til iPhone 5. I alle kategorier på nær en, er iPhone 5 bedre, nogle steder bare en smule andre steder meget.

Blandt de vigtigste forbedringer er at skærmens kvalitet ved udendørs brug er forøget betydeligt. Skærmrefleksionen er blevet sænket markant og kontrasten forøget. iPhone 5 ligger blandt de telefoner med lavest skærmrefleksion, og har den højeste kontrast DisplayMate nogensinde har målt på en mobil enhed. Det største kritikpunkt er, at betragtningvinklen er for lav.

Med mindre du har en iPad i hjemmet, vil du ikke have en skærm af bedre kvalitet en den, der sidder i en iPhone 5

Kvaliteten af farvegengivelsen er også blevt øget betydeligt, og kalibrationen ligger næsten på højde med den nye iPads, der ellers slog benene væk under Soneira, da han testede den. Farvekvaliteten på iPhone 5 er så høj, at den vil byde på en bedre billedkvalitet end hvilken som helst af de skærme, folk ejer. "Undtaget hvis du har en ny iPad", som Soneira formulerer det.

Skærmen iPhone 5 slår med meget stor margin kvaliteten i Samsungs Galaxy S3. Ofte fokuserer folk på opløsning og pixeltæthed, når de skal vurdere kvaliteten af skærmen, men den reelle grund til at Apples skærmen slår alt andet er, at de er meget bedre kalibreret fra fabrikkens side så skærmens farvegengivelse ligger meget tæt på standardreferencen. Typisk ligger en smartphone på omkring 60%, men den nye iPad og iPhone 5 ligger helt oppe på uhørte 99%. Til gengæld nævner Soneira, at Samsung slet ikke har bekymret sig om at kalibrere deres skærme. Resultatet er upræcise og overmættede farver, der nok imponerer i butikken, men intet har med virkeligheden at gøre. Et andet kritikpunkt er, at størrelsen på S3's skærm går ud over kvaliteten.

Apple arbejder med hele tiden at forfine deres skærmteknologi

For Samsung gælder åbenbart at større er bedre, mens der for Apple gælder, at bedre er bedre. Apple arbejder med hele tiden at forfine deres skærmteknologi. Tag udgangspunkt i det de har, og gøre det bedre. iPhone 4 og 4S var i forvejen verdens bedste skærme i telefoner, og Apple har brugt det til at gøre skærmen i iPhone 5 endnu bedre. Apple kunne sagtens have valgt at skifte teknologi til OLED, som Samsung har valgt. Det havde måske på papiret set godt ud, men vi havde ikke fået bedre skærme.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.