I fredags startede forsalget af Apples nye iPhone X. Var du ikke blandt de meget hurtigere har du sikkert få en leveringstid der ligger nogle uger fremme i tiden. Få minutter efter at salget blev sat i gang røg leveringstiden hurtigt i vejret til "5-6 uger". Det er længere end ved tidligere iPhoe-lanceringer. Apple har med andre ord solgt rub tog stub fra flere ugers produktion bortset fra de iPhones der allerede er reserveret til salg i de fysiske butikker på fredag. Nogle få har spekuleret i at der skyldes en lav produktion - og ikke at efterspørgslen skulle været noget særligt.

Apple selv har skudt den påstand ned med en erklæring om at forsalget af iPhone x er "off the charts" - altså overgår alt hvad man tidligere har set. Selvom Apple med garanti ikke lyver - det ville bringe dem i store problemer - skal den slags meldinger selvfølgelig tages med et gran salt.

Apple bakkes dog op at den uafhængige analytiker Daniel Ives fra GBH Insights. Ives kalder forsalget af iPhone X for en "stellar success" og har hævet forventningen til Apple salg af iPhone X fra 40 millioner til 50 millioner enheder for 2017.

En anden analytiker, Jeffrey Kvval fra Nomura Instinet, stemmer i og siger at de lange leveringsider skyldes høj efterspørgsel snarere end lavt udbud. Ikke at der ikke kan være noget om snakken om at Apple ikke helt har produktionen af iPhone X oppe i gear, men det er altså ikke det der er årsagen til de lange ventetider. Årsagen er at efterspørglsen ganske enkelt er enorm.

Vil du have en iPhone X hurtigt er der ikke andet for end at stille dig i kø foran butikkerne når salget går i gang på fredag.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.