Apples gratis U2-album til alle iTunes-brugere har været en PR-mæssigt katastrofe. Ikke på grund af den lettere kiksede dialog med Tim Cook på Apples iPhone-event i sidste uge. Ejheller fordi U2 lever på fortidens bedrifter og ikke forekommer relevante i dag, som Politikens musikanmelder skriver. Men fordi albummet er blevet tvunget ned i halsen på folk.

I stedet for det oplagte, at give alle folk et gavekort, er albummet blever markeret som købt, og derfor automatisk blever downloadet hos alle dem, der har slået "automatisk download af nye emner" til på deres iPhone. Selv hvis man sletter albummet, vil det stadig fremgå i oversigten over, hvilke albums man har købt.

Det har ført til massiv kritik af Apple, der nu har følt sig tvunget til at lancere et værktøj, der kan fjerne U2 fra folks iTunes-kontoer.

Ifølge amerikanske aviser har Apple indgået en $100 millioner dyr marketingsaftale med U2, hvoraf det gratis album bare er et af tiltagene.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.