Apples Eddy Cue har været en tur i London, hvor han fik en snak med Evening Standard om diverse ting, som Apple Music og den netop overståede iTunes Festival.

Mest interessant er dog en lille sidebemærkning under interviewet. Cue prikker på sin iPhone og siger at han forsøger at undgå roaming-afgifter, mens han er i London. Man skulle ellers tro at manden har en arbejdsgiverbetalt telefon, og desuden er manden god for flere hundrede millioner kroner. Roaming-afgifter er ikke på listen over ting Cue skal bekymre sig om. Mon ikke Cue i stedet lægger madding ud?

Intervieweren bider i hvert fald på krogen. Han kommenterer det med et: Det beviser bare, hvor sindssygt dyre telefonopkald og data er, når man udenlands.

Cue svarer tilbage: "Det er sørgerligt, det er et andet problem. Vi forsøger at fikse det, og gør en lille smule fremskridt, men man skal overbevise rigtig mange mennesker."

Dermed siger Cue faktisk en hel del. Apple arbejder på et eller andet, der kan gøre roaming-afgifter til fortid. Og lige så vigtigt: Han gør det helt af sig selv. Han havde ikke behøvet dreje snakken ind på det, men valgte at gøre det.

Der har tidligere været flere rygter om Apples planer for et virtuelt teleselskab, der kan afskaffe roaming. Apple har dog altid pure benægtet. Måske er der alligevel noget om snakken. Og måske skal Cues minilæk ses som en stikpille til teleselskaberne om, at det ikke bare skal blive ved snakken.