De fleste, der læser med her på siden, ved det selvfølgelig godt, men nu slås det også fast i en uafhængig undersøgelse: Apple laver de i særklasse mest pålidelige telefoner på markedet. Det fremgår af en undersøgelse kaldet "Smartphone Reliability Report", der sammenligner kundeklager over smartphones fra Apple, Samsung, Nokia og Motorola.

Ifølge undersøgelsen, der bygger på indrapporteringer fra 30 millioner smartphone-brugere, er Apple den suveræne vinder med en score på 3,47. Det er næsten tre gange så høj en score som Samsung, der kun får 1,21. Nokia lander på 0,68 og Motorola skaber bunden med 0,13. Resultatet bygger på fejlmeldinger, og der er taget hensyn til de forskellige telefoners markedsandel.

Netop markedandelen glemmer folk ofte at tage hensyn til, når man af og til høre om problemer med iPhonen. 100 klager skal derfor tillægges forskellig betydning alt efter om man har solgt 10.000 telefoner eller 50 millioner.

Af de folk, der trods alt er utilfredse med iPhonen drejer det sig i 35% af tilfældene om batteriet, mens mangel på nye funktionen (der jo i virkeligheden intet med pålidelighed har at gøre) står for 20% af klagerne. Det fremhæves, at de fejl der er med iPhonen ofte er af mindre karakter. De er ikke show-stoppere, og har det ikke med at akkumulere sig over tid, som tilfældet er for andre telefoner, hvor en fejl ofte resulterer i mere alvorlige problemer.

Folk klager over Samsungs hardware

Hos Samsung, som altså har betydeligt flere utilfredse kunder, er problemerne noget mere alvorlige. Folk klager over problemer med mikrofonen og højttaleren samt over at enheden bliver for varm. Også batteritiden nævnes. Samsungs markedsandel er lavere end Apples, men alligevel er der mere end dobbelt så mange klager over Samsungs telefoner som over iPhonen.

Lang de fleste utilfredse kunder har Nokia dog, og folk klager mest over telefonernes sløve respons og over et dårligt økosystem for apps. Også Nokias kunder klager over batteritiden.

Den eneste telefon, der ikke oplever klager over batteritiden er Motorola, der ligefrem roses for et godt batteri. Til gengæld er der så mange andre klager, at Motorola skaber bunden.

Så skulle nogle få, og de findes faktisk, stadig være i tvivl om, hvorvidt folk køber iPhones på grund af Apple-logoet på bagsiden, slår denne undersøgelse det fast med syv-tommersøm. Køber man en iPhone, så oplever man langt færre problemer end hvis man køber en telefon fra en anden producent.

Hvad undersøgelsen ikke tager højde for er, at der selvfølgelig kan være forskellen på modellerne inden for et enkelt mærke. Samsung kan således i teorien godt have en model, der er mere pålidelig end iPhonen. Men da det kun er det samlede indtryk af producenten, der er kigget på her, kan vi ikke vide om det er Samsungs mange discount modeller, der udgør 70-80% af det samlede salg, eller topmodellerne, der trækker resultatet ned.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.