Selvom Samsung tidligere på året blev dømt til at betale Apple en erstatning på over $1 milliard for uretsmæssig brug af Apples teknologi, er sagen ikke slut endnu. Både Samsung og Apple har gjort indsigelser.

Nu har dommeren kigget på to af disse indsigelser og afvist dem begge, skriver The Verge.

Samsung havde påstået at juryformanden, Velvin Hogan, var inhabil og krævede at retssagen skulle gå om. Det afviser dommeren, men henvisning til at Samsung allerede under udvælgelsen af juryen kunne have modsat sig valget af den pågældende person, hvis de havde et problem med vedkommende. Hogan har på intet tidspunkt lagt skjul på noget omkring sin person, mener dommeren, så det er alene Samsungs egen fejl, at de ikke har reageret før nu. Når Samsung en gang har godkendt juryen, kan de ikke efterfølgende kræve en ny jury bare fordi de i Samsungs øjne dømte forkert.

Dommeren har også afvist Apples krav om at afvisningen af et fogedforbud mod Samsungs produkter skulle gå om. Dommeren vurderede oprindeligt at salget af Samsungs produkter, til trods for at de overtræder Apples rettigheder, ikke skader salget af Apples produkter. Det ville Apple have lavet om på, men det har dommeren afvist.

Det vigtigste spørgsmål, der mangler at blive afklaret er erstatningens størrelse. Efter amerikansk ret, kan en erstatning blive tredoblet, hvis den tabende part med overlæg, har krænket modpartens rettigheder. Dette er netop tilfældet i denne sag, hvor nævningene kom frem til, at Samsung med forsæt havde overtrådt Apples patenter. Apple har derfor krævet erstatningen tredoblet.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.