Østre Landsret har i dag afsagt dom i en sag om teleselskabers udlevering af personoplysninger i sager om mulig piratkopiering. Ifølge dommen skal teleselskaber ikke udlevere udlevere personlige oplysninger om selskabernes kunder bare fordi en rettighedshavers advokat kræver det.

Det er Telia der har rejst sagen efter at et advokatfirma har krævet at Telia skulle udlevere kundedata til brug for retssager ført af rettighedshavere. I byretten afviste dommeren Telia, som valgte at anke tillandsretten, der altså nu har givet Telia medhold.

Telia er glade for dommen der ifølge Telias administrerende direktør Morten Bentzen betegnes som "en vigtig sejr for Telias kunder." "Vi udleverer kun data om vores kunder til politiet og kun, hvis der foreligger en dommerkendelse," understreger Morten Bentzen. "Formålet med lovgivningen er terrorbekæmpelse og bekæmpelse af grov kriminalitet. Telia skal ikke udlevere vores kunders data til andre formål. Telia er på kundernes side i denne sag".

Dommen betyder at Telia (og dermed formodentligt alle de andre teleselskaber) fremover kun vil udlevere data som følge af en dommerkendelse.

Scroll ned for at se kommentarer