Rygterne om at Apple vil inkludere trådløs opladning i den kommende iPhone bliver mere og mere vedholdende. Vi er efterhånden nået det punkt, hvor det vil være en overraskelse, hvis Apple ikke inkluderer trådløs opladning i den næste iPhone.

Derfor er det på sin plads at få genopfrisket den teknologi, som Apple forventes at bruge. Der er nemlig ikke tale om den almindelige trådløs opladning vi kender fra diverse tilfældige Android-telefoner og en masse andre dagligdagsprodukter. Apples planer går langt videre end det.

For fem år siden fik Apple nemlig patent på en teknologi der kan oplade trådløst udstyr, hvis bare der er inden for en radius på en meter fra opladeren. Apple har deres eget hold af ingeniører der længe har arbejdet på at udvikle teknologien, men meget typer på at Apple også samarbejder med eksterne partnere for at speede udviklingen op.

Rygterne går på, at Apple har slået sig sammen med firmaet Energous, der som de første er meget tæt på at have en fungerende teknologi, kaldet WattUp, klar til lancering. I hvert fald så tæt, at løsningen bliver vist frem på messer og lignende. Energous har tidligere specifik nævnt at de tester deres ting sammen med Apple, men har ikke officielt bekræftet noget samarbejde.

Sådan fungerer WattUp

WattUp kan oplade enheder op til 4-5 meter væk, og teknologien er baseret på radiobølger og ikke induktion, som de eksisterende trådløser opladere benytter. Det fungerer nogenlunde på samme måde som et Wi-Fi-setup. Man opsætter en WattUp-router i den rum, hvor man vil kunne oplade trådløst. Denne router fungerer som sender af trådløs energi via mikroantenner. I modtagerenhederne, eksempelvis en iPhone, sidder der nogle tilsvarende mikroantenner, der opfanger radiobølgerne og omdanner energi til elektrisk energi, der kan fyldes på enhedens batteri.

En router kan oplade op til 12 enheder på samme tid. Det værende sig telefoner, bærbare computere eller hvad det nu måtte være. Det fjerner effektivt behovet for små oplader-enheder, som den nuværende trådløse standard kræver. I stedet oplades alle enheder i et rum på samme tid uanset hvor og hvordan de er placeret. I lighed med Wi-Fi falder effektiviteten jo længere væk fra routeren man kommer, og jo flere enheder der bruges på samme tid.

En af ulemper ved teknologien er, at opladningen ikke er nær så hurtig som en kablet løsning. Til gengæld vil iPhonen blive ladet mere eller mindre konstant, så i praksis spiller det ikke den store rolle.

Apple er den mest sandsynlige partner

Det skal understreges, at der ikke er nogle konkrete beviser på at Apple og Energous har indledt et samarbejde. Men Energous har tidlige meddelt, at de har lavet en aftale med et af verdens fem største forbrugerelektronikfirmaer om trådløs opladning af telefoner. Der en lang række små ting der peger på, at det er Apple snarere end nogle af de fire andre.

Uanset om Apple og Energous arbejder sammen, eller om Apple kører deres eget løb, er det meget sandsynligt, at den teknologi vi får at se i næste iPhonen, vil fungere nogenlunde som i videoen ovenfor. Videoen er postet midt i november og giver derfor et godt billede af, hvor langt teknologien er nået netop nu. Meget tyder på, at den ret ret tæt på at være klar til at komme på markedet.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.