Vi har skrevet om det før, og det bliver kun mere og mere tydeligt. Markedet for spil på håndholdte enheder er inden i en kollosal omvæltning, skriver Flurry på deres blog. For bare to år siden stod traditionelle håndholdte spillemaskiner som Nintendo DS og Sony PSP for 81% af branchens indtjening (i USA), mens iOS og Android stod for de sidste 19%. I 2011 er billedet vendt totalt. iOS og Android står nu for 58%, mens de to andre får 42%.

Specielt for Nintendo DS er omvæltningen stor. På bare to år, har de fået halveret deres markedsandel fra 70% tl 36%, mens de to telefoner har tredoblet deres markedsandel. Spil på dedikerede spilleenheder hører med andre ord en svunden tid til. I dag spiller folk på multifunktionsenheder som mobiltelefoner.

Kigger man ikke på omsætningen, men i stedet på antallet af solgte spil, tipper det endnu mere i telefonernes favør. Spil til Nintendo DS koster hurtigt 10-20 gange så maget som til telefonerne, hvor en del endda er gratis. Der er altså ingen tvivl om, at antallet af solgte spil er voldsomt meget mindre på de dedikerede enheder sammenlignet med telefonerne. Omsætningen af spil til iOS og Android i USA anslås at nå $1,9 milliarder i 2011.

Det står faktisk så galt til for Nintendo, at de risikerer et Nokia-lignende problem, hvor de bliver nødt til at opgive deres egen platform for at overleve.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.