Meget tyder på, at Apple langt om længe endelig vil lancere en ny Apple TV, og at det kommer til at ske i starten af september sammen med præsentationen af nye iPhones.

Den nuværende Apple TV stammer helt tilbage fra marts 2012, og har altså mere end 3 år på bagen. Der kom godt nok en mindre ændring i januar 2013, men det var alene nogle komponentændringer, der ikke havde praktisk betydning. Enheden betegnes stadig som 3. generation. Apple TV er altså i den grad moden for en opdatering. Der er nemlig sket meget de sidste tre år. Blandt andet er 4K-opløsning ved at vinde frem, og ikke mindst på indholdsiden har folk idag nogle helt andre krav.

Der har været rygter om at en ny Apple TV var lige på trapperne i flere år, men altså uden at der er sket noget. Seneste var der rygter om at Apple ville lancere en ny Apple TV på WWDC-konferencen i juni. Forklaringen på, at det ikke skete har været, at Apple ikke har indholdssiden klar. TV-udbyderne vil ganske enkelt ikke være med på legen.

Nu mener 9to5mac dog at vide, at forklaringen er en anden. Ifølge deres kilder skyldes forsinkelsen, at Apple var bange for, at en ny Apple TV ville lægge beslag på for mange af Apples softwareudviklere, der ellers arbejdede på at gøre iOS 9 klar. Årsagen er, at den nye Apple TV som den første kommer til at køre en fuld udgave af iOS. Ved at flytte folk til Apple TV, ville det altså gå ud over den generelle udvikling af iOS 9 til iPhonen og iPaden.

Men nu skulle tingene altså begynde at lysne, og enheden er ved at være klar til lancering. Enheden vil altså få iOS 9 og egen App Store. Fokus vil være på video-relaterede apps samt spil. Vi skal ikke forvente regulære produktivitetsapps.

På hardwarefronten vil enheden efter al sandsynlighed få den samme processor som iPhone 6. Det vil sige en dual core-udgave. RAM'en vil gå fra 512 MB til 1GB eller måske endda 2GB, og lagerpladsen vil ryge op på mindst 32GB. Måske vil der kommer forskellige muligheder som vi kender det fra iPhonen og iPaden. Designet vil stort set blive holdt i ro, men blive mindre. Det er dog muligt at Apple også her vil skæve til iOS-enheder og begynde at tilbyde forskellige farver.

Langt de største nyheder vil dog være på software-delen, hvor vi får en ny brugergrænseflade samt App Store, der i princippet gør alt muligt vi kender fra iPhonen og iPaden, herunder Siri-integration. Hvad der præcist vil ske, er dog svært at forudsige, da alt som sagt er muligt.

Hvad vi derimod ikke får i denne omgang er altså Apple egen TV-tjeneste, der skal være et alternativ til eksisterende TV-pakker. Med en App Store vil der dog være frit slag for, at eksempelvis DR laver deres egen kanal på Apple TV, noget der i den grad har været savnet.

Det forventes at præsentationen af den nye Apple TV sker onsdag den 9. september.

Scroll ned for at se kommentarer