I 2016 var de mest markante nyheder fra Apple en ny iPhone 7, Apple Watch Series 2 og nye MacBooks med Touch Bar. Sidst på året fik vi desuden nogle nye trådløse hovedtelefoner, AirPods, som allerede er blevet ret populære.

Om 2017 bliver lige så spændende kan vi selvfølgelig ikke vide, men mon ikke der er lagt op til endnu en række spændende Apple-lanceringer?

Apple afslører stort set aldrig noget på forhånd, men omvendt kører flere produkter i fastlagte og forudsigelige cykluser. Dette - kombineret med mine kvalificerede erfaringer fra mange år i branchen - har jeg brugt til at lave en oversigt over, hvad vi kan forvente fra Apple i løbet af 2017.

Mest sikkert er det, at der kommer nye iPhones. En ny iPad er også ret sikker, og det samme er nye iMacs og MacBooks. Resten er noget mere usikkert. MacBook Pro og Apple Watch ligger i mellemkategorien, mens en ny Apple TV og ny Mac Pro og Mac mini er mere usikre.

To til tre events fordelt over året

Produktopdateringerne vil formodentligt blive fordelt på tre events. WWDC i juni med nye styresystemer og efterårets iPhone-event er de to faste holdepunkter. Derudover kommer der sikkert et event i løbet af foråret. Mest sandsynligt i april. Her kan der komme iPads og diverse Macs.

iPhone 8 - efterår 2017

Jeg vil starte med det de fleste interesserer sig for: Årets nye iPhone. Rygterne har kørt allerede fra engang i sommers, så der er rigeligt med information omend de forskellige rygter ofte er i modstrid med hinanden.

Det mange hæfter sig ved er, at det i år er 10 år siden den første iPhone blev lanceret. Derfor forventer de at Apple løfter sløret for noget helt ekstraordinært. Så sentimentale tror jeg ikke selv på at Apple er. iPhone 8 vil selvfølgelig være den bedste hidtil, men forventer man et kvantespring tror jeg man vil blive skuffet.

Ifølge de mest sandsynlige rygter vil iPhonen få en større skærm, der går ud til kanten, hvorfor den ikoniske hjem-knap muligvis vil forsvinde. Der er også rygter om trådløs opladning og at Apple vil lave bagsiden af glas i stedet for aluminium.

Det forventes at Apple lancerer de nye iPhone i løbet af september, som de har haft for sædvane de seneste år.

iPad Pro - forår 2017

Der er rygter om tre nye iPads i løbet af foråret. To af dem vil være som de nuværende iPad Pros, mens den sidste vil ligge et sted midt i mellem. Det er særligt denne, der er interessant at se frem til, da den forventes at have et nyt design, mens de to andre er opdateringer af de eksisterende.

Der er ikke rygter om en ny iPad mini, der senest blev opdateret i september 2015. Hvis der kommer en ny mini, vil det sikkert være en mindre opdatering alene med en bedre processor etc. Appels fokus er på de store iPads, som til gengæld vil blive mere målrettet pro-segmentet via særlige apps.

Det forventes at de nye iPads vil lande engang hen mod slutningen af april eller starten af maj. Kommer der en ny iPad mini, kan det ske når som helst, men det er ikke noget jeg ville holde vejret og vente på. Det kan ligesåvel ske, at der slet ikke kommer nogen.

iMac - forår 2017

Blandt Apples computere er det først og fremmest iMac'en der trænger til en opdatering. Salget af stationære computere er faldende, men iMac'en har et stort og trofast publikum, så Apple vil helt sikkert lancere opdaterede iMacs i løbet af året. Vi skal nok ikke forvente nyt design eller revolutionerede nye funktioner, men alene en opgradering med hurtigere processor og formodentligt også et skifte til USB-C-porte. Hvis Apple vil give en ensartet brugeroplevelse på tværs af de forskellige Macs, kan et løst trådløst tastatur med Touch Bar til iMac'en muligvis være på trapperne.

En ny iMac vil muligvis været årets første produktlancering fra Apple og kunne meget vel ske en gang omkring marts/april.

MacBook - forår 2017

Apples "nye" 12 tommer MacBook blev lanceret i foråret 2015 og fulgt op af en opdatering i foråret 2016. Det ligger derfor lige for, at vi ser endnu en opdatering i foråret 2017. Dog formodentlig kun med en mindre processor-opgradering.

Det mest interessante bliver, om 12" MacBook'en nu er så etableret at Apple sænker prisen og lader den overtage MacBook Airs plads som den billige entry model for studerende etc. Eventuelt ved at lade Air'en udgå helt.

Et lanceringen samtidig med en ny iMac i marts eller april virker mest sandsynligt.

MacBook Pro - efterår 2017

Apple plejer at opdatere MacBook Pro'en hvert eneste år. Mest sandsynligt vil det i 2017 ske til efteråret da vi lige har fået en større opdatering i dette efterår. Opdateringen i 2017 vil formodentligt alene være bedre specifikationer.

Mac Pro og Mac mini - forår 2017

Apples stationære computere uden indbygget skærm, Mac Pro og Mac mini, trænger i den grad til en overhaling med bedre specifikationer. Om det sker er dog svært at blive klog på. Begge lever i tilværelse uden for rampelyset og der er meget sparsomt med rygter i den henseende.

Jeg vover dog pelsen og forudser at i hvert fald Mac mini vil blive opgraderet med bedre specifikationer og USB-C en gang i foråret. Hvis ikke det sker, kan vi nok betragte den som død.

Apple Watch - inget nyt

Apple Watch er stadig et nyt produkt, så historikken er svær at bruge til så meget. Umiddelbart forventer jeg dog ikke at der kommer noget nyt Apple Watch i 2017.

Apple TV - intet nyt

Apple TV er et af de produkter, der ikke rigtigt er nogen indlysende grund til at opdatere. På et eller andet tidspunkt kommer der givetvis en processor-opdatering, men som det ser ud nu, er der intet der tyder på at det sker foreløbig. Fornyelsen vil istedet ske via ny software og apps.

Hvis der endelig skal ske noget, er det fordi Apple vil indbygge ny funktionalitet i Apple TV. Det kunne være at gøre den til en AirPort-router eller ved at gøre den til en regulær HomeKit-hub.

MacBook Air - udgår

Jeg forventer at Apple vil udfase MacBook Air i løbet af 2017. Den blev lanceret som en lille ultrabærbar Mac, men er på den front blevet overhalet af Apples nye 12" MacBook. Air'en eneste eksistensberettigelse er prisen. Apple vil derfor nok holde en enkelt MacBook Air i sortimentet i et stykke tid, men vil næppe opgradere dem mere.

AirPort-enheder

Apple har flere produkter med indbygget router- eller Wi-Fi-funktionalitet. Det er Time Capsule samt Airport Extreme og AirPort Express.

Ifølge flere rygter har Apple helt tænkt sig at droppe dem fra deres sortiment i løbet af året. Personligt har jeg svært ved at tro dette, da de er med til at sikre Apple-oplevelsen hele vejen rundt via deres lette opsætning og brug.

Nogen større opdatering er der under alle omstændigheder næppe udsigt til, så har man brug for en sådan enhed er deer ingen grund til at vente på noget nyt.

Andre produkter

Apple arbejder også på en elbil, der dog langt fra er klar endnu - og måske ender med aldrig at komme på markedet.

Det gør en stand-alone HomeKit-hub derimod formodentligt. Det er en enhed lig Amazons Echo eller Googles Home, det vil sige en enhed der kan fungere som kontrolcenter for alle ens HomeKit-enheder. Enheden har eftersigende været under udvikling i et par år, og er ved at være moden til at komme på markedet. En sandsynlig mulighed er dog, at Apple vil lade Apple TV overtage rollen som HomeKit-hub hvilket burde kunne klares via en softwareopdatering.

Hvornår hub'en er klar er svært at sige. Et bud kunne være at Apple vil præsentere den på WWDC-konferenen i juni og have den endelig klar i løbe af efteråret.

Nye styresystemer - sommer/efterår 2017

Apple vil med garanti komme med større opdateringer til samtlige deres styresystemer i løbet af 2017, som de har gjort alle andre år. Typisk sker det sidst på året efter en længerevarende beta-periode, der plejer at blive indledt på WWDC-konferencen, der afholdes i starten af juni.

Udover de store opdateringer, vil det løbende hele året i gennem komme mindre opdateringer til aller enheder.