2014 var med masser af nye Apple-produkter et rigtigt godt år at være Apple-bruger. Og 2015 tegner til at blive endnu bedre. Alt peger nemlig på, at der kommer en masse nye produkter i løbet af året. Først og fremmest tiltrækker Apple Watch sig selvfølgelig opmærksomheden, men også på iPad- og MacBook-fronten er der spændende nyt at vente.

Se her hvad vi forvente Apple disker op med i løbet af året.

Apple watch

Først og fremmest er der selvfølgelig Apple Watch. Årets helt store nyhed, som de fleste venter i spænding. Kan det leve op til forventningerne eller kan det ikke? Apple har ikke meldt en specifik lanceringsdato ud, men blot sagt at det kommer "først i 2015". Vi vil dog ikke blive overrasket, hvis vi skal hen sidst på foråret, før det er i de danske butikker.

iPads

Opdateringer til de to regulære iPads er en selvfølgelighed. Her vil der formodentligt være tale om mindre opdateringer ala bedre processor etc. som vi kender det fra computere. iPad mini får måske en lidt større opdatering, da den blev lidt forbigået i efteråret - med mindre Apple gør som med iPod Touch og lader den være som den er, fordi interessen ikke er så stor.

Opdateringen vil formodentligt ske i løbet af efteråret.

I et godt stykke tid, har der desuden været rygter om at Apple arbejdede på en ny stor iPad, der skulle være klar først på året. Enheden skulle have ens skærm på omkring 12-13 tommer og være målrettet professionelt brug.

Dette er selvfølgelig stadig spekulativt, men der kommer for meget røg fra bålet til at der ikke er noget om snakken. iPad Air Pro vil formodentligt komme allerede i årets første halvdel, og ikke sammen med den regulære årlige opdatering af iPaden.

iPhones

Siden 2007 har Apple hvert eneste år opdateret iPhonen. Typisk med en designændring hvert andet år, mens der året efter alene opgraderes på specifikationerne - de såkaldte s-modeller. Vi får derfor selvfølgelig minimum to nye iPhones i år - iPhone 6s og iPhone 6s Plus. Måske også en iPhone 6c.

Det mest interessantei denne henseende er faktisk, om Apple også lanceret en ny iPhone i den gamle størrelse (4 tommer), eller om der fremover kun vil være store iPhones i sortimentet.

Gør Apple som de plejer, kommer de ye iPhones til efteråret.

MacBooks

Det mest spændende, når man kigger på Apples MacBooks er rygtet om en helt ny 12 tommer MacBook Air, der eventuelt vil få en trykfølsom skærm. Den skulle gerne komme i årets første halvdel.

Vi kan nok også forvente, at Apple i løbet af året kommer med opdateringer til de eksisterende MacBooks. Apple vil nok være klar med en opdateret Retina MacBook Pro sidst på året, når Intels nye Broadwell-chips begynder at være klar. Da designet har været uændret siden den oprindelige Retina MacBook Pro-lancering i 2012 kan vi måske se frem til en designoverhaling og andre lidt større opdateringer end "bare" hurtigere processorer.

iMacs

Sidste år kom Apple med en ny 27 tommer Retina iMac, mens resten af sortimentet forblev uopdateret. Derfor må vi forvente, at der i løbet af 2015 kommer nye iMacs over hele linjen. Spørgsmålet er, om Apple vil indføre Retina-skærme på alle modeller og udfase den almindelige skærm. Med hensyn til tidspunktet bliver det lige som med MacBook Pro'en nok først når Intel er klar med den næste processorgeneration sidst på året.

Mac Pro

I år er det to år siden Apple lancerede den nye Mac Pro. En opdatering, omend Apple ikke så ofte opdaterer deres highend-maskine, må derfor være forventelig. Der plejer i hvert flad ikke, at gå mere end to år mellem hver opdatering.

Apple TV

Hvis Apple mener noget med TV-markedet, så er en opdaterering af Apple TV en absolut nødvendighed. Endda en stor en af slagsen. Den nuværende Apple TV er grundlæggende identisk med den, der blev lanceret i 2012, og den er tiden løbet fra. I hvert fald, hvis Apple vil sætte dagsordenen.

Der har været rygter om at den ville komme først på året, men det kan i princippet lige så godt blive sidst på året. Apple vil dog give Apple TV mere plads, hvis det sker til foråret, hvor iOS-enhederne ikke er så meget i fokus, så det tror vi på.

Thunderbolt Display

Det er over tre år siden sidste opdatering af Apples skærm, så der burde være en ny på vej. Skærmen fejler ikke noget, men hvis det skal være highend (som prisen indikerer) bør opløsning få et hak opad med en ny opdatering. Alternativt kunne prisen få et hak nedad på den nuværende skærm.

OS X og iOS

Apple plejer at komme med årlige opdateringer til deres to styresystemer. Det gør de også i år. Præsentation og betafrigivelse til sommer og endelig frigivelse sidst på året af iOS 9 og OS X 10.11. Hvad de kommer til at indeholde er umuligt at sige, men vi vil nok se en videreførelse af tendensen med, at de får flere og flere fælles funktioner.

Hvad kommer vi til at kigge langt efter?

Rygterne om et Apple-fjernsyn vil ikke rigtigt dø helt ud. Til gengæld er der intet der peger på, at det lige præcis bliver i år, der sker noget. Vi tror ikke på, at der sker noget på den front.

Mac Mini har Apple desværre den sædvane at nedprioritere, hvorfor vi ikke kan forvente årlige opdateringer. Det er ærgerligt, for det er en rigtig god computer. Måske kommer der en ny sidst på året med de nye processorer fra Intel, men vi bliver ikke overraskede, hvis ikke det sker.

Det vi alle sammen håber på, er selvfølgelig at Apple trækker et eller andet genialt op ad hatten. Det er dog nemmere sagt end gjort, og i år tror vi at Apple Watch giver rigeligt kam til Apples hår til, at der er plads til andre regulære nyheder. 2015 bliver altså ikke året, hvor Apple revolutionerer med en ny produktkategori.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.