I en tid hvor færre og færre anskaffer sig en computer, vælger flere og flere, at det skal være en Mac, når det endelig sker. Godt hjulpet af et stærkt program af især bærbare computere, går Apple stik modsat tendensen i et faldende marked.

Salget af Mac's buldrer frem i en grad så Apple for første gang er blandt verdens fem største PC-producenter. Buldrer er måske så meget sagt, for Apples salg af Mac's er kun steget 2,8% på verdensplan sammenlignet med samme kvartal året før. Men da markedet generelt er faldet med 8,3%, og Apple er den eneste producent der oplever vækst, er markedsandelen altså blevet øget betydeligt. Apple har dermed overhalet Acer, der ellers lå på femtepladsen. Apple sidder nu på 7,5% af verdensmarkedet. Asus er med 7,9% på fjerdepladsen endda inden for rækkevidde.

I USA går det endnu bedre. Salget er steget 6,5% og Apple er fortsat nummer tre. Lenovo er dog lige i hælene og oplever som den eneste ud over Apple stor vækst i USA, hvorfor de overhaler Apple inden længe. Men det er altså ikke fordi det går dårligt for Apple, det går bare bedre for Lenovo, der som den eneste anden end Apple oplever stor vækst. Også i USA er det samlede salg af computere faldende. Dog ikke lige så meget som på verdensplan.

Salget af computere har været faldende i nogle år nu. Forbrugernes fokus er skiftet til smartphones, tablet og andre mobile enheder, samt bokse man kan koble til TV'et.

Tallene stammer fra Gartner, og er kun foreløbige. Den anden store analysevirksomhed, IDC, har stort set enslydende estimater. Begge er enige om, at Apple er den eneste store PC-producent, der har oplevet vækst. Alle andre må notere faldende salg.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.