I iOS 11's nye Kontrolcenter bliver der ikke slukket helt for Bluetooth og Wi-Fi selvom man slår det fra. De to funktioner vil forblive tændt, men blive utilgængelige for alt andet end iOS' systemtjenester som AirDrop, Continuity, Apple Watch-forbindelsen og så videre. Det bekræfter Apple i et support-dokument.

Når man eksempelvis slår Bluetooth fra i Kontrolcenter bliver der altså ikke slukket fysisk for det. I stedet bliver det inaktiv og forbliver inaktiv indtil en af følgende betingelser er opfyldt:

  • Man aktiverer Bluetooth i Kontrolcenter
  • Man forbinder med en ny Bluetooth-enhed i Indstillinger
  • iPhonen genstartes

Bluetooth bliver også automatisk aktiv igen hver morgen klokken 05.

For Wi-Fi gælder nogenlunde det samme. Når man slår det fra i Kontrolcenter bliver det inaktivt og man kan ikke automatisk forbinde til netværk. Wi-Fi bliver aktivt igen når en af følgende betingelser bliver opfyldes.

  • Man aktiverer Wi-Fi i Kontrolcenter
  • Man forbinder med en netværk i Indstillinger
  • iPhonen genstartes
  • Man går eller kører til et nyt sted

Wi-Fi bliver også automatisk aktiv igen hver morgen klokken 05.

Vil man slukke helt for Wi-Fi eller Bluetooth kan man fortsat gøre det, men skal gøre det via Indstillinger.

Apple har lavet ændringerne for at sikre den bedste brugeroplevelse. Det har i princippet aldrig været meningen at man skulle slå de trådløse teknologien til og fra hele tiden. Derfor har Apple gjort det lidt mere utilgængeligt og bruger i stedet Kontrolcenter som en slags pauseknap der bare frakobler en fra det man er tilkoblet, men ikke slukker for noget.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.