Når det handler om gadgets er de amerikanske børns ønskelister meget simple i år. Et firma har sat sig tungt på listen over de mest ønskede ting, og det kan i virkeligheden koges ned til, at amerikanske børn vil have Apple.

Af de fem ting som børn mellem 6 og 12 år ønsker sig mest, er de fire fra Apple, viser ny undersøgelse fra Nielsen, der har spurgt hvilke gadgets børnene er interesserede i at købe det næste halve år.

iPaden er suverænt i toppen, mens den nye Nintendo Wii U snupper andenpladsen. Herefter kommer iPod touch, iPad mini og iPhonen på de næste tre pladser.

Pudsigt nok ligger Apple også på sidstepladsen. Den lidet børnevenlige Apple TV er der kun 4%, der ønsker sig. Både Samsungs og Microsofts nye tablets står også lavt på ønskelisten, ligesom Android-telefoner i det heletaget ikke er noget, børn ønsker sig synderligt.

Nielsen har også undersøgt hvad de amerikanske teenagere helst vil have. Også her topper iPaden listen, der dog ikke er nær så domineret af Apple. Generelt er der meget færre teenagere, der ønsker sig specifikke gadget end blandt børnene. Dette kan næsten kun forklares med, at teenagere i forvejen har flere gadgets. Har man eksempelvis en iPad allerede, vil den næppe fremgå af listen over ting, man ønsker sig det næste halve år.