Da Apple TV 4 blev lanceret i sidste uge, var det som bekendt uden Siri-understøttelse i Danmark - og de fleste andre lande. Ud af de 80 lande, der var med i lanceringen, er Siri kun aktiveret i de 8: Australien, Canada, Storbritanien, Tyskland, Frankrig, Spanien, Japan og USA. Dette til trods for at Siri til iOS virker på 17 forskellige sprog i mere end 30 lande.

Den schweiziske Mac-side, macprime.ch, har haft lejlighed til at spørge Apples projektansvarlige for Apple TV om årdagen. Årsagen er udfordringer i forhold til udtalen af skuespillere og filmtitler på forskellige sprog. Der er åbenbart større variation i hvordan forskellige sprog (og endda dialekter) udtaler navne end Siri umiddelbart kan kapere uden træning. Problemet er formodentligt relateret til blandingen af eksempelvis engelsk og dansk i samme sætning. Det giver en ekstra udfordring for Siris forståelse og udtale, fordi hun skal skifte mellem forskellige udtale-regler.

Apple arbejder dog på sagen. Siri er igang med at lære udtalen, og det skal nok komme til flere lande. Nogen tidshorisont kan der dog ikke gives.

Scroll ned for at se kommentarer