Har du opdateret til OS X El Capitan, har du måske bemærket, at "Sikker tømning af papirkurv"-funktionen er forsvundet fra OS X. Du har i hvert fald, hvis du har haft brug for funktionen.

Der er ikke tale om en fejl. Det er med overlæg, at Apple har fjernet funktionen. Årsagen er, at den ikke altid virkede efter hensigten. Ifølge Apple har der været et problem med, at funktionen ikke virkede ordentligt på Flash-baserede drev. Apples løsning har så været at fjerne funktionen helt for at undgå, at folk kommer i problemer.

"Sikker tømning af papirkurv" er en funktion, der sletter filerne i papirkurven permanent, så de i praksis er umulige at genskabe. I en almindelige tømning af papirkurven, slettes filerne i praksis ikke, den plads på harddisken, hvor de ligger, markeres bare som fri, så den kan overskrives af andre filer. Indtil det sker, er det muligt at gendanne den "slettede" fil.

Ved at fjerne funktionen, der altså ikke altid virker, gør Apple det helt tydeligt, at hvis man af sikkerhedsgrunde vil have slettet filen permanent med det samme, må man gøre det på anden vis.

Er du avanceret bruger, kan du slette filerne permanent med:

srm -v /sti/til/fil/der/skal/slettes/sikkert/filnavn.txt

i Terminal.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.