Salget af Apple Watch har aldrig været større end det er nu. Det oplyser Apple i forbindelse med deres seneste regnskab der dækker 4. kvartal 2016. Dog uden at gå i detaljer med, hvor mange ure de har solgt. Det gør til gengæld analysefirmaet Strategy Analytics, der oplyser at Apple solgte 5,2 millioner Apple Watch i kvartalet. Andre analytikere mener at tallet er op mod 6 millioner. Det gør under alle omstændigheder Apple til den klart største producent af smarture med 63% af markedet. Nummer to er Samsung med under 10% og et salg der er styrtdykket til 800.000 ure. I praksis er der ét smartur som folk vil have - og det er Apple Watch. Det er der tre rigtigt gode grunde til.

1. Formidabel samspil med iOS og klippestabil software

Apple Watch spiller perfekt sammen med iOS på iPhonen, som intet Android-ur ville kunne efterligene. Det giver i virkeligheden slet ikke mening at købe et Android-ur som iPhone-bruger. Skal man have et smartur - og det kan jeg kun anbefale - skal man mere koncentrere sig om at vælge hvilken model af Apple Watch man vil have end begynde at sammenligne med Android-ure.

Det gode samspil mellem watchOS og iOS kommer til udtryk over alt. Beskeder, navigering, aktivitet og så videre. Der er tænkt over det over hele linjen fra Apples side. Det er måske ikke noget man selv tænker så meget over, men det er netop Apples fortjeneste fordi de har gjort det.

Apple Watch med watchOS 3 kører klippestabilt og batteritiden er imponerende høj. Jeg oplever ganske tit at uret står på 75-80% batteritid, når jeg går i seng og sætter det til opladning. Det er mere end godkendt, når Apple egentlig ikke lover mere end at det kan holde en dag.

Jeg har aldrig oplevet en software køre så stabilt som watchOS 3. Specielt når vi taler Apple siger det ikke så lidt. I al den tid jeg har haft Apple Watch har jeg ikke en eneste gang måtte genstarte uret fordi det var frosset eller havde andre problemer. Ikke én gang.

2. Prisen er helt rigtig.

Da Apple lancerede Apple Watch var priserne lidt vel høje og Apple gik entydigt efter det såkaldte fashion-segment. Apple Watch skulle være et modeikon. Prisen og markedsføringen var derefter med modellen i ægte guld til langt over 100.000 kroner som skrækeksemplet.

Siden har Apple af to omgange sænket priserne, så hvor det billigste Apple Watch ved lanceringen kostede 3.099 kr koster det i dag 2.399 kr. Endda med bedre specifikationer. I perioden lige efter lanceringen af de opdaterede ure kunne man endda finde de oprindelige ure helt ned til 1.500 kroner. Det er altså ualmindeligt gode priser, som de fleste kan være med på.

Med 2.399 kr for et Apple Watch, er det måske det af samtlige Apples produkter, der giver mest valuta for pengene.

3. Gør de små hverdagsopgaver nemmere

Apple Watch er et produkt man i virkeligheden ikke lægger så meget mærke til i hverdagen. Det er ikke en enhed man sidder og hygger sig med, som man gør med iPhonen. Det er skabt til at klare små veldefinerede opgaver hurtigt og effektivt. Det kunne være at læse en besked, gennemføre en træning, slukke for sit lys, skrue op for musikken eller tjekke vejret. Ting der hver især tager 5 sekunder, hvor man kigger på året.

For mig har det været en øjenåbner af rang i forhold til hvor effektivt man kan gøre ting. Jeg får meget hurtigt læst de beskeder jeg får i løbet af en dag - og ofte også svarer på dem selvom uret ikke ligtfrem er velegnet til det. Dette uanset om jeg står og laver mad, er ude at løbe eller iPhonen ligger i den anden ende af huset. Et hurtigt kik på uret og så er beskeden læst. Jævnfør samspillet med iOS, bliver beskeden samtidig markeret som læst på iPhonen. Resultatet er at min iPhone ligger mere stille nu end tidligere. Der er intet behov for at hive den frem af lommen for at tjekke om der skulle være kommet nogle notifikationer. Dem har jeg modtaget på uret og reageret på allerede.

Specielt aktivitetsmåling og logning af træningssessioner er noget jeg har været glad for. Efter at have løbet rigtigt meget i mine yngre dage, har jeg i de seneste 10 års tid været for sløv. Det har Apple Watch ændret på. Jeg kan uden at blinke sige, at Apple Watch alene er årsagen til at jeg efterhånden er begyndt at komme i bedre form igen. Alene sundhedsværdien af det kan alene retfærdiggøre anskaffelsen af et Apple Watch.

Køb Apple Watch idag

Du kan købe Apple Watch mange steder. Eksempelvis i Apples Online Store, hvor du altid finder det største udvalg (link). Priserne starter som sagt ved 2.399 kr og stiger alt efter valg af materialer og størrelse.

Scroll ned for at se kommentarer