I går oplyste direktøren for CBS, at Apple havde besluttet at sætte planerne om at lancere en TV-tjeneste i bero. Forklaringen var ifølge ham, at Apple og de forskellige TV-stationer ikke kunne få enderne til at mødes omkring økonomien. Apple havde håbet at kunne tilbyde en pakke med 25 kanaler for omkring $35 om måneden. Det svarer nogenlunde til 249 kr.

Nu er der dog kommet lidt flere detaljer frem. Det er nemlig ikke alene økonomien, der er problemet. Ifølge Re/code er planerne lige så meget strandet fordi TV-stationerne ikke har villet lade Apple plukke de interessante kanaler ud. TV-stationerne har krævet, at Apple skulle tage alle deres kanaler og ikke bare vælge nogle få af de mest populære ud.

Tidligere har vi hørt præcist dette omkring Disney. Apple ville bruge en enkelt af deres kanaler, mens Disney pressede på for at Apple skulle bruge dem alle. Det samme har vist sig at gælde for de fleste af de andre netværk, som Apple har forhandlet med. Ingen af dem har været interesseret i at Apple kun skal tilbyde nogle få kanaler.

TV-branchen er med andre ord slet ikke interesseret i at gøre op med de nuværende tilstande, hvor kanaler kommer i store pakker, og hvert netværk hurtigt har 10-20 kanaler hver i sær. Det siger sig selv, at hvis Apples mål er 25 af de bedste kanaler udvalgt på tværs af markedet, så kan der aldrig blive en aftale, når alle netværk insisterer på at Apple skal tage alle deres kanaler.

Ifølge oplysingerne tyder noget på, at Apple nærmest har smækket med døren i utilfredshed med TV-branchens manglende lyst til at rykke sig.

Scroll ned for at se kommentarer