iPhonen fortsætter sin fremgang og for første gang er markedsandelen nået op på 5%. Det svarer til, at hver 20. solgte mobiltelefon i verden er en iPhone. Apple har øget salget med 115% sammenlignet med sidste år og er med meget klar margin den producent, der oplevet størst fremgang.

Nokia holder lige akkurat salget, men da markedet som helhed stiger 20% betyder det, at Nokia taber markedsandele. Selskabet er nu nede under 30% for første gang i meget lang tid. LG er decideret i frit fald, da deres salg er faldet 10%. Igen sammenlignet med et marked, der generelt set stiger 20%.

Apples mål ved introduktionen af iPhonen i sommeren 2007 var, at iPhonen blot skulle opnå en markedsandel på 1%. Et mål, der blev mødt med skepsis blandt konkurrenterne. Apple ligger altså nu fem gange over det niveau, og spørgmålet er, om vi har set toppen, eller stigningen vil fortsætte. I USA var iPhone 4 og iPhone 3GS de mest solgte mobiltelefoner i seneste kvartal, målt på samtlige telefoner. Her er Apples del af markedet da også hele 14%.

Nichetelefon?

Desværre er der ingen tal for Danmark, men mon ikke iPhonens markedsandel i Danmark ligger nærmere USAs end hele verden som gennemsnit. Altså i den øvre del af intervallet 5-14%. Da iPhonen kom på markedet var flere analytikere hurtige til at kalde den en nichetelefon for Apple-fanboys. Enten er størrelsen på nicher ikke hvad den har været, eller også er hver 10. dansker bare Apple fanboy.

Apples succes viser med al tydelighed, at selvom man er markedsledende, som Nokia var det, så skal man passe på med at gå i stå. Verden ændrer sig hurtigt, så hvis ikke man er vågen så risikerer man at det hele ramler sammen. Dette skal Apple selvfølgelig også passe på. Hvis ikke Apple konstant udvikler sig og insisterer på at sætte dagsordenen, så gør konkurrenterne det, og så kan Apple miste sine markedsandele lige så hurtigt som de blev vundet.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.