Salget af computere i USA er faldende (-1,3%). Det viser de seneste kvartalstal fra Gartner. Apple har dog formået at øge salget en smule (+8,9%) og vinder derfor markedsandele. Apple har øget salget fra 1,5 mio. til 1,7 mio. i årets første kvartal sammenlignet med samme kvartal sidste år. Apple sidder nu på 12,0% af markedet for salget af computere i USA. Året før var det 10,9%.

De fleste af de andre store producenter, med Dell som en undtagelse, går også frem. Faldet i salget er primært sket blandt de mindre producenter uden for top-5. HP og Dell er klart størst, mens Apple kommer ind på tredjepladsen med Lenovo lige i hælene.

Det hører med til historien, at Gartner tæller Windows-baserede tablets med som computere - men ikke iOS- eller Android-tablets.

Tallene er foreløbige, og kan vise sig en del anderledes, når der kommer rigtige salgstal ind. Apple er ikke blandt de fem største producenter på verdensplan og indgår derfor ikke i disse tal fra Gartner.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.