Apple har store planer i efteråret. Det har Apple sædvanligvis, men denne gang er der antydning på, at der vil ske noget ud over det sædvanlige.

Da Apple i sidste uge fremlagde deres seneste kvartalsregnskab, var der efterfølgende, som sædvanlig, telefonmøde med investorer, som benytte lejligheden til at få afklaring på deres spørgsmål i forhold til økonomien i næste kvartal.

Her kom det frem, at Apple forventer, at bruttofortjenesten (dækningsbidraget), vil falde i det kommende kvartal. Faldet skyldes det, Apples finansdirektør Peter Oppenheimer kalder en "fall transition". Med andre ord betyder det, at der vil ske en eller anden ændring i tingene hos Apple i løbet af efteråret. En ændring stor nok til at den vil resultere i, at Apple ikke vil tjene nær så mange penge på hvert produkt som tidligere. Det er ikke bare konjekturerne Oppenheimer henviser til, men noget helt konkret, som Apple har planer om.

Præcist hvad det drejer sig om, ville Oppenheimer ikke komme ind på: "Efterårs-overgangen, som jeg fortale om, er årsag til det meste af faldet i bruttofortjeneste. Det er ikke noget vi vil tale om i detaljer i dag. Vi kan dog ikke være mere sikre på vores kommende produkter, end vi er."

Fjernsyn eller iPad mini?

Umiddelbart er der to muligheder for, hvad Apple har i støbeskeeen. Den første er det Apple-fjernsyn, som der har været rygter om længe. TV-branchen er meget hård og kan med garanti ikke give Apple de avancer, Apple har på iOS-enhederne. Hvis Apple går massivt ind i den branche med et TV, der er konkurrencedygtigt på prisen, så vil bruttofortjeneste med garanti falde. Den anden mulighed er en iPad mini. Det er kendt teknologi for Apple, og burde jo kunne opretteholde samme avance som den almindelige iPad, så hvis den skal være forklaringen, så kan det kun betyde, at Apple har planer om en meget lav pris.

Andre muligheder kunne være en iPhone til lav pris. Enten lavere end nu, eller til samme pris med med en dyrere hardware. Eller et helt nyt produkt eller services, som er helt ukendt.

En ting, der peger på, at det er fjernsynet og ikke mini'en, det handler om, er at 3. kvartal slutter med udgangen af september. De rygter der har været på det seneste omkring iPad mini siger introduktion i november. Det kan med andre ord ikke rigtigt påvirke økonomien i tredje kvartal, at Apple lancerer en iPad mini i fjerne kvartal.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.