Som det måske er bekendt, er der rygter om at Apple vil indkalde til et presseevent midt i marts. På dette vent forventes det, at der vil blive præsenteret en ny iPad. Den regulære størrelses iPad (9,7 tommer) blev sidst opdateret med frigivelsen af iPad Air 2 i efteråret 2014. Der kom med andre ord ikke en ny iPad sidste år. Noget usædvanligt, da Apple ellers har haft for vane at lancere en ny iPad hvert år.

En af årsagerne til at det trækker ud med en opdatering, har jeg tidligere spekuleret i kunne skyldes det faldende salg af iPads, og at Apple derfor denne gang har ville trække noget betydeligt bedre op af hatten. En opdatering der er noget større end vi ellers har været vant til med simple forbedringer af specifikationerne hvert år.

Noget tyder på, at jeg kan have ret. I hvert fald har kilder oplyst til 9to5Mac, at iPaden ikke som forventet kommer til at hedde iPad Air 3, men bliver en del af iPad Pro-serien, som Apple lancerede sidste år med den store iPad Pro (12,9 tommer).

Den nye iPad vil få den velkendte størrelse, men med mange af de funktioner, vi kender fra iPad Pro. Det vil sige en lynhurtig A9X-processor og mere RAM. Samtidig vil der komme understøttelse af Apple Pencil via iPad Pros specielle skærmteknologi og også den samme smartconnector til tastaturer etc. Selvfølgelig pare i en passende størrelse.

Der er ingen forlydende om, hvorvidt prisen også blive "pro" eller om Apple holder fast i det nuværende niveau.