Når man putter mere kraftfuld elektronik i en enhed som iPaden, vil den selvfølgelig også bruge mere strøm end tidligere. Derfor har den nye iPads stort set samme batteritid som iPad 2, til trods for at batteriet er en del større. Det er af af ulemperne ved at opgradere hardware; det går ud over batteritiden.

En anden ulempe er, at jo mere strøm en enhed bruger, desto varmere bliver den. Det er derfor at de fleste computere er udstyret med en blæser, der kan ventilere varmen væk fra elektronikken. Det kan ikke rigtigt være anderledes. I en enhed som iPaden er en blæser ikke rigtigt en mulighed, så her er det alene aluminiumsbagsiden, der fungerer som køleelement. Da den nye iPad ikke er større end den gamle, og bruger mere strøm, må resultatet nødvendigvis være, at den bliver varmere. Specielt hvis man dækker bagsiden til, så varmen har svært ved at komme væk, vil man opleve en varm iPad-bagside.

5 grader varmere - helt normalt siger Apple

Ifølge de første rapporter er den nye iPad mærkbart varmere end iPad 2. Aldrig ubehageligt varm, så man ikke kan holde den i hånden, men varm nok til, at man kan mærke det (eng: "not hot, but warm"). Nu er den slags jo altid relativt, så heldigvis, har nogle kvikke folk fotograferet den med et varmefølsomt kamera. Det viser, at der efter en 5 minutters test, hvor der sættes tryk på maskineriet, er en forskel på omkring 5 grader på det varmeste sted. Den nye iPad måles til 33,6 grader, mens iPad 2 måles til 28,4 grader.

I følge Apple-talsmand Trudy Muller er det med god margin inden for de temperaturgrænser iPaden er designet til. "Hvis folk oplever problemer, skal de kontakte Apple Care", siger han.

7 grader varmere efter 45 minutters heftigt spil

I en anden test, hvor der er blevet spillet Infinity Blade II i 45 minutter, nåede temperaturen på den nye iPad op på 45 grader, mens iPad 2 nåede 38 grader. iPaden var i et iPad Smart Cover og rumtemperaturen var 22 grader. iPaden føltes meget varm, men ikke specielt ukomfortabelt at holde i hånden, udtaler testpersonen. Da iPaden blev sluttet til en oplader, steg temperaturen yderligere 2 grader.

En varm iPad er helt normal

Så selv om den nye iPad naurligvis bliver varmere end de gamle iPads, drejer det sig kun om 5-7 grader. Det er selvfølgelig nok til at man kan mærke det, men altså helt normalt, og ikke noget man skal være bange for, hvis man oplever det. iPaden har i øvrigt en funktion, så den selv lukker ned, hvis elektronikken bliver så varm, at der er fare for permanente skader. Man bør dog altid være opmærksom, og føles den for varm, bør man nok kontakte Apple eller butikken, hvor den er købt.

Scroll ned for at se kommentarer