Den reviderede 3. generation Apple TV med den nye A5-chip, som Apple har sendt på gaden, bruger kun halvt så meget strøm som forgængeren. Vi har i et par dage skrevet om, at Apple har puttet en mindre redesignet A5-chip i den reviderede Apple TV. Apple har blandt andet fjernet den ene af chippens to kerner. Når man gør chips mindre, bruger de normalt også mindre strøm.

AnandTech har nu testet strømforbruget. Testen viser, at den nye bruger omkring halv så meget strøm som den gamle. Under brug er strømforbruget faldet fra omkring 1,5W til omkring 0,8W og under standby fra 1,4W til 0,7W. For den enkelte er det omkring en besparelse på 15 kWt eller omring 30 kroner per år, hvis enheden er tændt 24 timer i døgnet. Med andre ord en minimal besparelse for den enkelte, der i hvert fald ikke kan forsvare, at man skifter sin enhed ud alene af den grund.

Det er interessant af en helt anden årsag. Den reviderede A5-chip er en kandidat til det smartur, som rygterne siger er på vej fra Apple. I en sådan enhed er batteritiden den klart største udfordring, og her har Apple, hvis de vælger at bruge A5-chippen, med et hug halveret strømforbruget.