Højttalerproducenten Libratone, der oprindeligt var dansk foretagende hjemmehørende i København men siden blev solgt til kinesiske investorer, er blevet erklæret konkurs. Det fremgår af Statstidende.

Problemerne i slipstrømmen på udbruddet af COVID-19 nævnes ifølge finans.dk som den udløsende faktor, der fik Libratone til at kaste håndklædet i ringen og begære sig selv konkurs. Det skal dog ses i den sammenhæng, at Libratone i årevis har kæmpet med en mildest talt elendig økonomi. Libratone har aldrig nogensinde præsteret et overskud. Tværtimod er underskuddet øget år for år og samlet har virksomheden præsteret underskud på næsten 700 millioner kroner siden grundlæggelsen. Så Corona eller ej, var det ikke ligefrem en blomstrende god forretning.

Der er dog håb forude for konkursboets kurator, advokat Anders Hoffmann Kønigsfeldt fra Bech-Bruun, oplyser at flere købere har vist interessere for at overtage Libratone og at han tror på at virksomheden vil overleve.

Jeg har testet flere af Libratones højttalere som indledningsvist var alt, alt for højt prissat kvalitetet taget betragtning. Dette galt for eksempel for Libratone Live. Senere kom Libratone Zipp (den der havde en overtræk med lynlås) med en mere spiselig pris. Zipp blev da også hurtigt en ganske pæn succes og kunne blandt andet købes hos Apple. I takt med at andre trådløse højttalere begyndte at komme frem i stor stil, fik Libratone dog svært ved at gentage successen - og endte med blot at være endnu en producent i mængden af for højt prissatte trådløse højttalere.