At deleøkonomi boomer for tiden, kan ingen vist være i tvivl om. Selskaber som Uber og Airbnb er på ganske kort tid blevet milliarder af dollars værd. Et af de steder, hvor det virkelig er gang i den er i Kina, hvor delebilsfirmaet Uber konkurrerer med det lokale Didi Chuxing om at levere transport til folket. Det er specielt interessant fordi Apple i maj investerede $1 milliard i netop kinesiske Didi Chuxing.

Nu tyder noget dog på, at konkurrencen i Kina er overstået for denne gang. I hvert fald oplyser Didi Chuxing og Uber China, at de slår pjalterne sammen i et nyt fælles selskab under ledelse af Didi Chuxing. Værdien af det nye selskab er $32 milliarder. Ubers moderselskab i USA får 20% af aktierne i Didi Chuxing som betaling for deres kinesiske forretning. Det skriver WSJ.

Trods de altså enorme værdier i selskaberne, er der endnu ingen af dem, der har generet overskud til ejerne. Det håber de kan ske nu, hvor de slås sammen. Inden overtagelsen af Uber China, havde Didi Chuxing 11 millioner ture om dagen og sad på 87% af markedet.

Apples rolle i virksomheden er formodentligt koblet til Apples udvikling af en elbil, der netop forventes at være beregnet til en delebilsordning og ikke til privateje. Via det delvise ejerskab af Didi Chuxing, kan Apple høste værdifuld erfaring omkring logistikken i delebils- og samkørselsordninger.

Scroll ned for at se kommentarer

I samarbejde med PriceRunner