En del af kildekoden til en vigtig del af iPhones styresystem er blevet lækket på GitHub, en webtjeneste til blandt andet versionskontrol af kildekode. Kildekoden er til den såkalte iBoot-komponent der står for sikkerheden i forhold til boot af det egentlige styresystem.

Koden er fra iOS 9, så den er ikke direkte relevant i forhold til iOS 11, men noget af koden går givetvis igen i iOS 11 og kan derfor teoretisk være et potentielt sikkerhedsproblem da det kan gøre det nemmere for hackere at finde sikkerhedshuller.

Apple bekræfter at koden er ægte, men understreger at sikkerheden i firmaets produkter ikke er afhængig ag hemmeligholdelse af koden. Apple har desuden bedt GitHub fjerne koden igen da offentliggørelsen overtræder Apples ophavsret.

For den almindelige bruger er lækket ikke noget man skal bekymre sig om. Ifølge en sikkerhedsforsker giver lækket et interessant indblik i Apples kode, men at sikkerheden ikke er bundet op på om koden er skjult eller ej. Apples selv tilbyder op til $200.000 i dusør til folk der finder huller i eksempelvis iBoot, hvilket er er fin indikation på hvor sikker Apple er på integriteten af koden.

Hvem der har fået fat på koden i første omgang og omstændighederne omkring lækket er ikke kendt. Det vides derfor ikke om der er sket noget kriminelt eller det er sket ved en menneskelig fejl,

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.