Apple har produceret nogle fantastiske reklamefilm gennem årene. Jeg har udvalgt nogle stykker af dem her. Den mest ikoniske Apple-reklame er selvfølgelig "1984", men min personlige favorit er nu engang "Think Different", der stadig kan få hårene til at rejse sig i nakken. Get a Mac-serien er bare hylende morsomme.

Der findes også mange andre gode Apple-reklamer, så det er bare med at gå i gang på YouTube.

Nr 1 - The Crazy Ones (Med Jobs' indtaling)

Min personlige favorit. Reklamen stammer fra 1997 - dengang var Apples slogan "Think Different " - tænk anderledes. Den er en hyldest til alle de skøre, som ser tingene anderledes, og derfor ændrer verden. Reklamen var oprindeligt med oplæsning af Richard Dreyfuss, men der findes også en udgave ned Steve Jobs' egen indtaling. Den har aldrig har været vist på TV eller været brugt i Apples markedsføring, selvom den faktisk står meget stærkere end den originale.

Jobs ville selvfølgelig aldrig ville have tilføje sig selv til den liste af folk vi ser i reklamen, men på en eller anden måde har reklamen altid handlet om Jobs selv. Læs mere om reklamen her: Steve Jobs var i sandhed en af de skøre

Nr 2 - 1984

En af verdenshistoriens mest ikoniske reklamer. Den er instrueret af ingen ringere end Ridley Scott (Blade Runner, Alien) og er kun blevet vist en enkelt gang på TV, nemlig den 22. januar 1984 under Super Bowl-finalen. Derudover er den blevet vist en enkelt gang på en mindre kanal om natten alene med det formål, at kvalificere den til reklameindustriens prisuddeling. Reklamen er en parodi på George Orwell's bog af samme navn. Den handler om den lille persons oprør mod systemet, og selvom mange måske tror at det er Microsoft, der henvises til, er det faktisk IBM. Med 1984 lancerede Apple den personlige computer, som vi kender den i dag.

Nr 3 - Get a Mac

Get a Mac er en hel serie af reklamer som kørte fra 2006 til 2009. I de op mod 70 reklamer følger man to personer, der repræsenterer en Mac og en PC. Den første i afslappet tøj, den anden i kontoruniform. I serien sættes der spot på en lang række forskellige på de tom computere. Det sjove er, at computernes egenskaber bliver personificeret.

Jeg har valgt en video med et udvalg af reklamerne ud, men der er rigtigt mange perler i mellem. Specielt, når man har set nogle stykker og begynder at kende personerne, bliver det skægt for alvor.