Apple er kendte, vel nærmest berygtede, for deres sikkerhed omkring kommende produkter. Alligevel sker det af og til, at der kommer et billede eller oplysninger, der viser sig at være ægte. Et af de bedste eksempler på sikkerheden vedrører iPaden, hvor der indtil aftenen før præsentationen stort set ikke var en eneste ting kommet frem for offentligheden.

Formålet med sikkerheden er selvfølgelig at sikre industrihemmeligheder i forhold til konkurrenterne, men også at få skabt en hype op til præsentationen. Læk af informationer og billeder, ødelægger i den grad festen. Hvis alt er kendt på forhånd, bliver den hurtigt en fuser.

TUAW har samlet de 11 største Apple-læks gennem tiderne. Jeg præsenterer de tre største her, resten kan du læse om hos TUAW. Men kan altid debattere, hvilke læks der større end andre, men jeg er helt enig med TUAW i, at nedenstående er de tre største.

Nummer 3: Power Mac G4 Cube

En uge før præsentationen af Power Mac G4 Cube, begyndte der at cirkulere billeder på nettet og enhedens funktioner blev afsløret i detaljer samen med prisen på enheden. Apple tog med det samme initiativ og sendte såkaldte cease and desist-breve til de medier, der havde bragt historien. Det er breve der beder folk stoppe det de har gang i, under trussel om retssag. Et klart signal om at lækket var lige i øjet. Der var da heller ingen hemmeligheder tilbagem da Apple seks dage senere afslørede Cube. Cube blev i øvrigt en relativ fiasko for Apple og blev kun solgt fra 2000-2001.

Nummer 2: MacBook Pro Unibody

Billeder af MacBook Pro Unibody (det vil sige det nuværende design, som var en relativ stor nyskabelse) begyndte at cirkulere mere end tre måneder inden, den blev offentligjort af Apple i oktober 2008. Det er det tidligste læk mål på tiden mellem læk og officiel præsentation og fortjener derfor en plads i top 3. Til gengæld var funktionslisten ikke helt nøjagtig (viste det sig) og udseendet havde også ændret sig en smule. Men tre måneder er også langt tid.

Nummer 1: 4. generation iPhone (iPhone HD)

Da Apple plejer at præsentere en ny iPhone på WWDC sidst i juni, er dette læk omkring 65-70 dage forud. Ikke helt så meget som MacBook Pro Unibody, men til gengæld er afsløringen meget mere massiv og detaljeret. Det er ikke et sløret spionfotos taget i et testlaboratorium. Det er ikke en halvupræcis specifikationsliste. Det er en minutiøs gennemgang af hardwaren i detaljer. Den slags er bestemt ikke hverdagskost.

En afsløring af et design, der er radikalt anderledes end hvad vi er vant til. Vel nok den største opdatering af iPhonen, i dens endnu korte liv og derfor en fortjent nummer 1 på listen over de største Apple-læk gennem tiden.

Du kan se nummer fire til elleve, der blandt handler om iPhone 3G, iPad og en del iPods hos TUAW, som jeg linker til øverst.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.