Det nærmest vælter frem med fantastiske spil til iPaden. Det har slet ikke været et problem at finde fem spil, der er suverænt gode. Nogle vil måske savne nogle flere konsol-lignende og traditionelle spil, men her på iPadguide mener vi, at det er en helt anden type spil, der klarer sig bedst på iPaden, og derfor fortjener mest opmærksomhed. Det er den slags brætspilsagtige spil, hvor touch-skærmen udnyttes på en måde, så man får et gameplay der er lysår foran det konsoller kan tilbyde, måske hvis lige vi ser bort fra Nintendo Wii. Det vil sige spil, hvor man ikke styrer via nogle traditionelle (om end virtuelle) knapper, men interagerer med spillet på en helt anden måde, end man er vant til fra andre enheder. Det er her iPaden for alvor har sin styrke og i hvert fald her at den skiller sig ud.

Angry Birds HD behøver næsten ikke yderligere introduktion. Spillet er den mest solgte app i App Store, primært på grund af iPhone-versionen, men også på iPaden gør det sig fremragende. Det handler om at skyde en fugl afsted med en slangebøsse og vælge en "borg" som nogle grønne grise har forskanset sig i. Konceptet og reglerne er enkele men fængende og netop dette gør, at både børn og voksne kan spille med lige stor glæde.

En nominering af årets spil uden et ordentligt bilspil går selvfølgelig ikke. Kampen er hård og det kunne lige så vel have været andre kandidater, men valget er faldet på Asphalt 5 HD. Asphalt 5 HD er et must-have bilspil på iPaden. Grafikken er suveræn fed, der er virkelig kælet for detaljerne. Her taler vi action på drengen og fuld fart frem uden at se sig tilbage. Læs anmeldelse af Asphalt 5 HD

I Cut the rope HD går det ud på, at fodre en frølignende dyr med slik der hænger i et reb. Det lyder kedeligt, men det er det ikke - tværtimod. Det er et intelligent spil, der er rigtigt godt fundet på, og så giver det én lyst til at tage den næste bane med, og den næste… Læs anmeldelse af Cut the Rope HD

Mirror’s Edge var et af de første spil der kom til iPaden tilbage i april, men også et af de bedste. Det minder ret meget om spillet Canabalt, bare i en luksusudgave. Det er en slags platformspil i "2,5D", hvor det gælder om at løbe, dukke sig, hoppe og så videre gennem byen uden at lade forhindringer eller fjender stoppe ens rytme. Der er knald på hele tiden, og det er fedt. Spillet findes også til iPhonen (og sågar til diverse konsoller), men det er på iPaden det for alvor kommer til sin ret.

Plants vs. Zombies HD er et af de mest populære spil i App Store og med god grund. Spillet findes også på traditionelle spilplatforme, hvor det har vundet adskillige priser. På iPaden er det endnu bedre på grund af måden man styrer på. Konceptet i spillet er Tower Defence-agtigt, men så alligevel ikke helt. Dette spil har med garanti gjort, at der har været kamp om iPaden i de små hjem, hvor hele familien har kæmpet om at få lov at spille netop dette spil.

Boblere: The Mystery of the Crystal Portal HD, Harbor Master HD, Pinball HD, Slice it, Lego Harry Potter, Real Racing HD., N.O.V.A m.fl.

Den endelige vinder kåres på mandag d. 20/12.

Scroll ned for at se kommentarer