Som det er kutyme i branchen, når der kommer nye produkter, har Apple givet udvalgte medier forhåndsadgang til iPhone 5. De første rigtige anmeldelser, at folk der har haft iPhonen i en uges tid, er derfor nu klar. Vi har samlet de vigtigste pointer fra forskellige medier. Nederst i artiklen finder du links til de fulde anmeldelser.

Skærm

Skærmkvaliteten beskrives som den bedste på markdet. Det findes ingen telefoner med en bedre skærm en iPhone 5. Apples nye skærmteknologi har virkelig gjort en forskel. iPhone 4S var i forvejen verdens bedste skærm målt på kvaliteten, og iPhone 5 gør det markant bedre.

Der er bred enighed om, at selvom skærmforlængelsen lyder som en mindre ting, for hvad skal man med en ekstra række ikoner, så vil man meget nødig gå tilbage til den mindre skærm, når først man har prøvet iPhone 5. En anmelder siger, at man skal opleve det for at kunne se fidusen i den længere skærm.

LTE (4G) og telefon

LTE beskrives som omtrent dobbelt så hurtigt som 3G, omend det selvfølgelig er meget afhængig af, hvor man befinder sig. Henter man mails og hjemmesider vil hastigheden alligevel ikke være det store problem i forvejen. Langt vigtigere er det, at lydkvaliteten under opkald er blevet markant forbedret.

Batteritid

For de fleste iPhone-brugere vil batteriet holde en hel dag uden behov for opladning. Det er selvfølgelig meget forskelligt alt efter hvad og hvordan man bruger sin iPhone, men de fleste skriver, at man i det store hele får en dags batteritid med et blandet forbrug af surfing, videopafspilning, spil, FaceTime etc.

Engadgets standardtest for batteritid, hvor de looper en video, gav en ganske imponerende tid på 11 timer og 15 minutters afspilning.

Design

Ifølge New York Times er den nye iPhone 5 smuk. Specielt den sorte hvis glas- og aluminiumsdesign sammelignes med et Stealth-bombefly. En anden anmelder foretrækker den hvide model, da han har noteret at farven kan blive slidt af det sorte aluminium.

Engadget skriver, at man måske ikke umiddelbart skulle tro, at den 20% lettere iPhone ville gøre det store indtryk. Det gør den dog. Faktisk så meget at det er letheden, ikke den større skærm eller tyndheden, som man uundgåeligt vil læge mærke til første gang man får iPhone 5 mellem hænderne.

Daring Fireball mener, at den nye iPhone 5 er meget nemmere at holde og bruge end konkurrenternes store skærme. De foretrækker Apples fremgangsmåde, da det gør telefonen mere komfortabel at bruge, specielt hvis man bruger den med en hånd.

Kamera

Kameraet beskrives som blandt de bedste der nogensinde er puttet ind i en telefon. Billeder taget i svag belysning blæser iPhone 4S's forsøg på det samme omkuld.

iPhonens nye funktion, hvor man kan tage stillbilleder under videooptagelse, er screenshots af videoen selv - ikke rigtige stillbileder. De har derfor ikke samme opløsning som de rigtige stillbilleder.

Kamera-appen er i det hele taget blevet meget hurtigere at arbejde med. Man kan nu tage billeder hurtigere end man kunne før.

Ny dock-connector

Den nye dock-connector beskrives som meget nemmere at bruge. Hastigheden kunne godt være bedre (den er identisk med hvad vi hidtil har fået). En enkelt anmelder finder det beklageligt at Apple har skiftet connectoren, fordi den ikke fungerer optimalt med gammel udstyr.

Software

iOS 6 beskries som en nødvendig opdatering over hele linjen, men at det heller ikke er noget kæmpe skridt frem. Det er finpolering, der sikrer at det hele giver en bedre brugeroplevelse. En enkelt anmelder nævner at det største problem er udskiftningen af Googles Map med Apples eget kortmateriale.

Konklusion

Over stort set hele linjen er anmeldelserne positive. Der er enkelte, som T3, der ikke bryder sig om den nye iPhone 5, men ellers er der bred enighed om, at der ikke er det store at sætte en finger på. iPhone 5 er ganske enkelt mere af det vi kender og sætter pris på, nu bare en tand bedre. En perfektion af den grundlæggende ide om iPhonen som koncept.

Orker man ikke at læse alle anmeldelserne, vil jeg anbefale Techcrunch eller Engadget, da de kommer meget fint rundt om det hele og er skrevet af folk, der ved hvad de taler om. Daring Fireball indeholder som sædvanlig også nogle fine og mere nuancerede personlige pointer, der lige kommer skridtet videre end mange af de andre anmeldelser, hvoraf nogle er noget overfladiske og præget af knap så stor indsigt. CNET kommer også godt omkring med mange billeder.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.