Der er stadig rig mulighed for Apple i forhold til at redefinere urets rolle i det moderne samfund. Det må være konklusionen oven på lanceringen af de første ure med Google nye styresystem Android Wear. LG's G Watch og Samsungs Gear Live er de to første ure, med det nye styresystem udvikler specielt til computere man bærer rundt på kroppe, de såkaldte wearables.

De amerikanske anmeldere er stort set enige om, at der ikke er den store ide for almindelige folk i at anskaffe sig et af de nye ure, der alt for ensidigt er rettet mod at være notifikationsmaskiner. Det vil sige enheder hvorpå man kan læse beskeder, statusopdateringer etc. Uden en Android-telefon er urene i praksis ubrugelige, og efterlader ikke andre muligheder end at kunne vise klokken og tage tid.

Det er for meget smartphone i urene, der altså er bundet 100% op på samspillet med ens telefon. Tager man sin telefon op hundredevis af gange om dagen for at læse diverse beskeder, giver et Android ur god mening, men ellers ikke mener anmelderne. Hovedpointen med urene er, at de skal få folk til at lade deres telefon blive i lommen. Men som en af anmelderne skriver: "Indtil videre vil jeg hellere rode efter min telefon i tasken."

Problemet er ikke så meget urene i sig selv. Tidligere har vi set noget være skrammel fra Samsung. Det er der rette op på denne gang. Urene er godt udført og fungerer efter hensigten - de er bare meningsløse i sig selv. Som om Google partout har villet udvikle en platform uden egentligt at have tænkt over, om der var et behov for den.

Nogle anmeldere er dog positive og mener at urene er gode bud, der gør deres hverdag mere produktiv, dog med en lille hage: "Det er helt sikkert den bedste platform for smart-ure der findes. Bare husk på at det ikke siger ret meget." Der ligger altså en tydelig note mellem linjerne, at folk bør afvente Apples udspil, der forventes senere på året, inden man hiver betalingskortet frem.

De to ure fra LG og Samsung er ikke de første smarture vi har set. Det er allerede et par håndfulde på markedet. De lider dog alle af det samme, at det ikke er enheder hvor man bare uden forbehold tænker, sådan et kan jeg ikke undvære. Hvem ved, måske kan Apple lave om på det. Det må man næsten håbe, for ellers dør denne produktkategori allerede inden den er kommet i gang.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.