Apple sidder som enevældig konge på smartphone-tronen. Der er ingen andre telefoner der er bare tilnærmelsesværdigt lige så populære som Apples bedstsælger. Det viser nye tal fra IHS Markit.

I 2016 var iPhone 6s verdens mest solgte telefon. Nummer to på listen var iPhone 7, der kun var til salg i få måneder. Nummer tre var iPhone 7 Plus og nummer fire iPhone 6 Plus. Først som nummer 5 kom Samsungs bedst sælgende mobiltelefon Galaxy S7.

Kigger man på de rå salgstal kan man se at forskellen er meget stor. Selv hvis Samsung fordoblede deres salg, ville de ikke være i nærheden af Apple førsteplads. Sidste år blev der solgt mere end dobbelt så mange iPhone 7 som Samsung solgte S7. Det endda til trods for at iPhone 7 kun kunne købers i 3 måneder, mens Samsungs S7 var på markedet i 10 måneder. Det fortæller ret meget om forskellen i popularitet på de to topmodeller.

Samsung er stadig - med nød og næppe - verdens største producent, men det skyldes primært at de sælger et hav af forskellige billige smartphones. Et marked Apple slet ikke er aktiv på. Det er derimod flere kinesiske producenter, som er begyndt at presse Samsung voldsomt. Kigger man alene på premium-telefoner er Samsung ikke i nærheden af at være lige så populær som iPhonen.

Der er i og for sig intet nyt i det. Sådan har det været i flere år. Alligevel får man ofte en fornemmelser af - når man læser danske tech-nyheder - at Samsung eller Android i det hele taget - er lige så populær som Apples telefoner. Det er de ikke. Apple sidder tungt på markedet, specielt når vi kigger på alt andet end de helt billige telefoner.

Men er det ikke irrelevant, hvem der sælger mest? Nej, for de interessante ting sker der hvor der er penge at tjene. Udviklere kommer eksempelvis med de fedeste ting til iOS før Android. Ting til det intelligente hjem kommer også primært til iOS og så videre.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.