Med AirPlay kan man få vist iPhonens eller iPadsens skærm på en fjernsyn via Apple TV. Det betyder at man i princippet kan spille alle spil på den store skærm. Nogle spiludviklere går dog skridtet videre, og har lavet deres spil så der vises noget forskelligt på de to skærme (iOS-enhedens skærm og fjernsynet) hvilket ofte giver en helt ny oplevelse. For det første vil hele TV-skærmen bliver udnyttet. Ingen sorte striber i siderne. For det andet fordi iOS-enhedens skærm frigives til noget andet end selve spillet, der nu afvikles på fjernsynet.

Der findes desværre ikke ret mange titler, hvilket er synd og skam fordelene taget i betragtning. Hvorfor der ikke er flere der tilbyder denne funktionalitet er mig en gåde. Til gengæld er de spil der findes heldigvis af aller højeste kvalitet. Vi har surfet App Store tynd og fundet de bedste af disse såkaldte dual-screen spil. De første tre præsenterer vi i dag. Der er et racerspil et flyspil og et skydespil - og resten kommer de kommende dage.

Bemærk af dual screen kun virker på minimum iPhone 4S, iPad 2, iPad mini og iPod touch 5. generation. Har du en nyere enhed virker det selvfølgelig også.

Race Illegal High Speed 3D

Et spil der har alle de rigtige ingredienser til at gøre det superfedt: Hurtige biler, spændende baner og masser af action. Det egner sig perfekt til den store skærm og dual screen. Det har et par år på bagen, men det holder stadigvæk, da det jævnligt er blevet opdateret.

Som navnet siger gælder det om at køre råddent omend man i starten har lidt begrænsede muligheder. Man styrer det med iPhonen/iPaden der derudover fungerer som instrumentbræt. Spiller streamer fint over AirPlay uden lag.

MetalStorm : Online

Flyspil, hvor du styrer et jægerfly og skal kæmpe mod andre i forskellige missioner.

Endnu en klassiker, der gør sig bedre på det store "lærred". Det giver rigtig god mening, at afkoble skærm fra styring i flyspil. Med dual screen foregår styringen med iPaden, mens spillet afvikles på fjernsynes. iPadens skærm bruges til at give en meget realistisk oversigt over flyets instrumentbræt.

Stremaningen fungerer rigtigt godt, omend grafikken måske ikke er helt på niveau med Race Illegal High Speed 3D.

Beat Hazard Ultra

Så går vi old-school med en god gang rumunderholdning. At skyde rumskibe ned går aldrig af mode. Beat Hazard Ultra er et musikdrevet spil uden rigtige baner og med halvkedelige fjender. Til gengæld er der smæk forskellingen hvad angår den visuelle intensitet og gameplay. Netop fordi spillet er så visuelt bliver det endnu bedre af at komme op i en ordentlig størrelse på TV'et.

iOS-enheden anvendes som joystick, vælg selv om der skal være et eller to, samt til info om point etc. Kunne godt være udnyttet lidt bedre.

Koster 32 kr i App Store (link)

Læs 2. del i serien her
Læs 3. del i serien her