Den 37 årige dansker Thomas Thrane fra Horsens tjener gode penge på iPhonen. Men det er ikke, som man måske ville forvente, på udvikling af apps. Thomas Thrane har derimod designet et tema til jailbreakede iPhones. Temaet hedder CarbonX HD og er i den gratis version hentet mere end en million gange. Pro-udgaven, der koster $3 er købt i næsten 20.000 eksemplarer siden marts, hvilket altså sikrer en omsætning i nærheden af 300.000 danske kroner.

Opdatering: Thomas Thrane har efterfølgende oplyst at tallet for downloads inkluderer opdateringer og så videre. Det vil sige, at køber man temaet én gang og opdaterer det fire gange efterfølgende, så tæller det med som 5 downloads. Det reelle salgstal er derfor langt mindre end de "mere end 19.000" jeg oprindeligt fik oplyst. Normalt tæller man ikke opdateringer med i den slags tal, så det havde jeg ikke lige luret var tilfældet denne gang. Omsætningen er derfor også tilsvarende mindre. Om det så reelt er "kassen" der tjenes eller bare lidt håndører, skal jeg lade være usagt.

Det er dog ikke pengene der motiverer Thomas Thrane, men alle de positive tilkendegivelser han modtager fra tilfredse brugere.

CarbonX HD giver iPhonen et nyt udseende i form af nye farver, ikoner og anden grafik, og flere end en million downloads vidner om temaets popularitet. Første udgave af temaet så dagens lys i november 2010, og det, der dengang begyndte som en hobby, er løbende blev rettet til og bliver det fortsat. At CarbonX HD er godt på vej til at blive et af de mest populære temaer i verden er egentlig en smule ironisk.

"Jeg lavede temaet, fordi min iPhone ikke skulle ligne alle andres. Men da mine venner så temaet, ville de også have det på deres iPhones, og så lagde jeg det op til dem på Cydia" forklarer Thomas Thrane.

Ironien består i, at det der blev udviklet for at skabe noget unikt og individuelt, nu findes på over 1 million andre iPhones. En af de ting der har været med til at sikre et godt salg af temaet er, at Thomas Thrane giver brugerne langt flere muligheder end man ser hos de fleste andre tema-pakker til iPhone.

"Mange af de andre temaer, man kan hente, er en færdig pakke. I mit Pro-tema kan man selv ændre en masse ting, så det passer til det individuelle behov", siger Thomas Thrane.

CarbonX HD bliver løbende opdateret, og det næste projekt er, at gøre temaet klar til iOS 5, der er på trapperne.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.