Så sent som i fredags skrev vi om nogle amerikanske iværksættere der netop havde lanceret en KickStarter-kampagne for en smart iPhone-styret dørlås med navnet Sesame.

I dag viser det sig så, at der findes et dansk firma med præcis samme navn og produkt. I løbet af de sidste to år har firmaet Sesame Labs udviklet en smartlås, der kan monteres på hoveddøren og låse den op ved hjælp af en smartphone. Produktet er nærmest fuldkommende identisk med det amerikanske produkt med samme navn. Men altså to dage for sent på den. Danske Sesame Labs satte gang i deres kampagne op IndiGoGo-platformen i går søndag.

Vi har altså en situation med to forskellige virksomheder, der skal have finansieret et identisk produkt med et identisk navn. Man kan hævde at det er kompålet usandsynligt, at det sker. På den anden side er denne type smartlås en videreudvikling af noget eksisterende på markedet, og vel hvad man kunne kalde en uundgåelig udvikling.

Det kan vist ikke undgå at resultere i forviklinger. Mon ikke der kommer en eller anden form for retsligt efterspil, med mindre end at parterne beslutter at ændre navn ret hurtigt.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.