Den danske smartphoneproducent Lumigon A/S har indgivet konkursbegæring efter mange år med store tab. Lumigons første telefon, T1, blev præsenteret ved en stor lanceringsfest i oktober 2010, men telefonen nåede aldrig rigtigt at komme på markedet. Forsinkelser i produktionen betød at tiden løb fra telefonens middelmådige specifikationer.

Vi skal helt frem til foråret 2013, før der for alvor sker noget med lanceringen af T2. Igen haltede specifikationerne efter resten af markedet, mens designet til gengæld skilte sig ud fra mængden. Anmeldelserne var pæne uden at være prangende. Året efter kom der en opdateret udgave kaldet T2 HD, og nu begyndte det at ligne noget. Specielt fordi Telenor tog den i sortimentet. Nogen succes blev telefonen dog aldrig.

Trods den manglende succes fortsatte Lumigon og i 2016 kom Lumigons næste telefon, T3, der altså nu også viser sig at være den sidste. Det mest bemærkelsesværdige ved T3 var at telefonen havde et infrarødt kamera så den kunne tage billeder i mørke. T3 skilte sig desuden ud fra mængden ved at komme i en guldbelagtudgave til over 10.000 kroner.

Skal iPhonen vippes af pinden som danskernes foretrukne telefon, kommer det i hvert fald ikke til at ske fra Lumigon. T3 var det sidste vi hørte til Lumigon og nu er selskabet altså gået konkurs efter at have tabt langt over 100 millioner kroner siden grundlæggelsen.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.