iPaden er for alvor ved at slå igennem som medie for seriøse lærebøger - også på dansk. En af dem er "Intern Medicin - et systematisk noteapparat", der for nylig er udkommet.

Bogen er lavet med iBooks Author af lægerne Jens Sundbøll og Morten Schmidt og bygger på deres noter fra den sidste del af medicinstudiet, hvor fokus ligger på sygdomslære. På opfordring fra andre medicinstuderende besluttede Jens Sundbøll og Morten Schmidt efter afsluttet eksamen at udgive noterne til glæde for andre. Eftersom de udelukkende skrev noterne på iPaden og fandt anvendelsen heraf optimal til brug under eksamenslæsningen, besluttede de at noterne skulle udgives som en ebog til iPaden. I forhold til en traditionel lærebog giver dette en masse muligheder, som forfatterne har søgt udnyttet til fulde. En iPad mini passer perfekt i lommen på en kittel, og via den interaktive navigering finder man hurtigt det man søger.

Bogen er da også allerede begyndt at blive brugt flittigt. Gartiga Thayapharan, stud.med fra Syddansk Universitet, er en af dem, der har taget de nye muligheder til sig. "Noteapparatet et virkelig godt supplement til de klassiske lærebøger i intern medicin. Man får et grundigt og overskueligt overblik over intern medicin – uden at fordybe sig i for mange unødige detaljer.", fortæller Thayapharan.

Bogen henvender sig primært til medicinstuderende og yngre læger, men også andre sundhedsfaglige personer, som arbejder på medicinske afdelinger, vil kunne have glæde af bogen.

"Intern Medicin - et systematisk noteapparat" kan hentes i iBook Store (link)

Scroll ned for at se kommentarer