I 2013 blev den online valuta Bitcoin både mødt med entusiasme, spekulation og hård kritik. Hos iMania.dk vurderer indehaver Anders B. Nielsen, at 2014 bliver året, hvor Bitcoin som valuta går fra at være en spekulativ investeringsmulighed til at være et sikkert og praktisk alternativ til kontanter online.

"Ved at tilbyde Bitcoin som betalingsløsning, slipper kunder for besværet med at indtaste kreditkortoplysninger ved betaling", siger Anders B. Nielsen.

De fleste Bitcoin-transaktioner er godkendt på ti minutter. En bankoverførsel tager derimod typisk 24 timer at behandle. Det koster ikke noget at modtage bitcoins og normalt mellem nul og to kroner at sende.

BitCoins er dermed billigere at benytte for en netbutik end kreditkort, hvor gebyret typisk udgør 2,5% pr ordre til betalingsudbyderen. Den besparelse har iMania besluttet at dele med kunderne, og giver derfor 1,25% bedre kurs end markedsprisen for bitcoins. Webshoppen opdaterer automatisk kursen i forhold til markedsprisen hvert femte minut, så man altid får den rigtige kurs, selvom den skulle stige eller falde.

"Bitcoin har rigtig mange fordele, i forhold til kreditkort, men jeg vil selvfølgelig ikke anbefale nogen at sætte hele opsparingen i bitcoins.", siger Anders B. Nielsen. "Ligesom man ikke tager mange kontanter med ned i Netto, er bitcoins ikke noget man bør opbevare store mængder af på en computer der er tilsluttet internettet. Alternativt kan bitcoins opbevares sikkert på en USB-nøgle eller udskrevet på papir."

BitCoins er ikke kun for nørder. Ofte er det nemmere at betale med BitCoins end med kreditkort eller ved bankoverførsel.

iMania.dk tilbyder reparation af iPhone, iPad, iPod og Mac, samt et stort online udvalg af tilbehør til alle Apples mobile enheder. iMania.dk er blandt de første butikker i branchen der tilbyder betaling med bitcoins.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.